Преди и след естетичните процедури

Звездите показват в Инстаграм резултати преди и след, но подготовката и последващите грижи също са много важни за ефекта от интервенциите

Рени Аврамова 19 June 2018

Тъй като добрата подготовка е в основата на всяка успешна интервенция и въпреки че козметичните и пластичните процедури са се превърнали в нещо тривиално, мнозина забравят да адаптират начина си на живот, така че да намалят периода на възстановяване. Имайте предвид, че козметичните интервенции са сериозни процедури. За да не възпрепятствате качеството и да удължите резултатите им, започнете с няколко прости стъпки.

Преди

Задължително спрете цигарите. Не само по време на процедурата и след нея, но и преди това. Никотинът причинява свиване на кръвоносните съдове и ограничава кръвоснабдяването до органите и тъканите. Освен това въглеродният окис също намалява достъпа на кислород до тъканите. Според проучвания рискът от усложнения при пушачите е два до три пъти по-голям в сравнение на непушачите. Те се нуждаят от 33% повече анестезия по време на операция и с 23% повече болкоуспокоителни.

Следващата стъпка е да запасите организма си с витамини. Някои от добавките се препоръчват за прием преди операции, защото увеличават способността на тялото да се лекува, да изгражда нов колаген и да намалява отоците. Препоръчваме ви да приемате една седмица преди процедура витамини А, С, бромелаин и хомеопатична арника.

След

Допреди години пластичните хирурзи предписваха не особено приятни мазила и балсами за периода на възстановяването след операциите. Но част от фармацевтичните марки създадоха нов златен стандарт в козметологията на границата между естетичната и пластичната хирургия. Много от брандовете, разработващи филъри, също обръщат внимание на козметичните грижи, които съпътстват и в голяма част засилват действието от процедурите в клиниките. Лаборатории Teoxane създадоха успокояващ балсам преди и след естетични процедури Deep Repair Balm, който допълва терапията на филърите Teosyal, но също така помага след лазери, пилинги и други. Чувства се моментално успокоение на раздразнената кожа, възпрепятства образуването на хематоми, докато възстановява баланса на кожата, дълготрайно я хидратира и защитава. Универсална възстановяваща грижа за бърза регенерация на кожата разработва и селективната марка Filorga.

Флуидът Neocica се препоръчва не само след всякакви процедури, но и след слънчеви изгаряния, епилация и раздразнения на епидермиса. Тайната му се крие в противовъзпалителен коктейл от кафяви водорасли и екстракт от царевица, съчетани с хиалуронова киселина и прекурсор на ламинин, стимулиращ обновяването на клетките. За ограничаване на остатъчни следи по кожата е подходящ възстановяващият крем Epitheliale A.H. Duo на A-Derma. Формулата му е изградена от съставки със 100% натурален произход, сред които кълнове от овес Rhealba и патентованата съставка Cicahyalumide. Фармацевтичната компания La Roche-Posay предлага страхотен балсам за белези, който успешно възстановява липидния слой на кожата. Най-новата им разработка е гел Cicaplst B5 Gel, обогатен с антибактериални агенти, които изграждат невидим филм на повърхността на кожата, възстановяват и я заздравяват. Прозрачен слой на повърхността на кожата остава и след възстановяващата емулсия Cicalfate Post-Acte на Avene. Раздразненията, зачервяванията и дискомфортът на кожата след повърхностни дерматологични процедури изчезват моментално, повърхностните слоеве са възстановени, а рискът от бактериална зараза е минимизиран. Направете своя избор след консултация с дерматолога или хирурга и бъдете подготвени за предстоящото събитие. Интересувайте се, бъдете любопитни и използвайте всички оръжия, с които може да задържите младостта си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР