Да поговорим за джаз

eva.bg 19 June 2018

Ежегодният джаз фестивал „А to JazZ” ще се проведе от 6 до 8 юли в Южния парк, събирайки за пореден път едни от най-интересните световни звезди. Тази година ще чуем Lalah Hathaway, Jazzmeia Horn и Cory Henry & The Funk Apostles, както и най-добрите европейски и български джазмени.

Но освен да слушаме джаз, този път ще имаме възможност и да си поговорим за джаз. На 6 и 7 юли за първи път у нас ще се проведе инициативата А to JazZ Talks! Конференцията ще включва дискусионни панели на тема “Европейска джаз мрежа” и джаз фестивалите, както и отворена дискусия за предизвикателствата пред жените в джаза и импровизационната музика. Двудневното събитие ще се проведе в "Дом на Европа" на ул. “Раковски” 124 на 6 юли и в Кино Кабана, бивше One More Kino на 7 юли.

Специални гости ще бъдат Нод Ноулес – дългогодишен президент на Европейската джаз мрежа, Анна Линка – директор на Бохемия джаз фестивал (Чехия), както и Никол Йохентген – инструменталист и директор на Асоциация за подкрепа на дамите в джаза и импровизационната музика. Инициативата е изключително полезна и интригуваща не само за професионалистите в сферата, но и за всички любители на джаза.

Програмата и през двата дни от конференцията ще започне в 10:30 часа и ще продължи до 13:00 часа. Първият ден на конференцията е с тема "Европейски джаз без граници", през втория на фокус ще бъде поставена темата за "Дамите в джаза", като на нея ще бъде представена SOFIA - Aсoциация за подкрепа на жените в джаза и импровизационната музика (Швейцария).

Всички желаещи могат да се включат с предварителна регистрация до 3 юли на www.atojazz.bg/program/atojazz-talks/.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР