Гордън Рамзи споделя какво никога да не поръчваме в ресторант

eva.bg 25 June 2018

Снимка: getty images

Гордън Рамзи е известен с искреното си и до болка откровено отношение към храната и към хората, които не я оценяват. Топ готвачът никога не си е пестил негативните коментари, точно обратното – реалити програмите, който го направиха звезда (Hell’s Kitchen, “Кошмари в кухнята“) се базират именно на грубия му език. Отварял е и затварял много ресторанти през живота си и в тънкости познава вътрешните „номера“, които въртят готвачите. Затова можем да му имаме доверие щом ни казва какво не бива да поръчваме в ресторант. „Никога не си поръчвайте супата на деня или специалитета на деня. Това най-вероятно е вчерашната супа или вчерашния специалитет, само че леко замаскирани. Така готвачите пробутват застоялата храна“, споделя Рамзи. 

„Най-добре се допитайте до сервитьора, той има вътрешна информация и обикновено е опитвал всичко в менюто. Едва ли ще ви излъже. Аз съм получавам много добри съвети от сервитьорите“, съветва той.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР