Сън в лятна нощ

Оставете предразсъдъците настрана и си позволете удоволствието от допира на леко спускащи се по тялото сатен и коприна в тон с дръзките, но лирични мисли на модните героини от 90-те

Кристина Симидчийска 11 July 2018

Redemption

Най-лаконичната емблема на 90-те отново предизвика въображението на дизайнерите, карайки ги да прелистват архивните кадри на десетилетието. В търсене на днешния перфектен резонанс към историята на копринената рокля с тънки презрамки, те преплетоха минималистичната й естетика с небрежността на уличния стил, сексапилния нощен блясък с лукса на нехайното и лекомислено настроение. И това им бе напълно достатъчно. За разлика от предните сезони, това лято няма да отвличаме вниманието от главната ни героиня с упражнения по многослойност и помощта на бели тишърти, поло блузи, прозрачни материи и куп аксесоари. Задачата е да си спомните за първоизточника й и без колебания да оставите настрана всичко излишно. Капката парфюм не се брои.

Основната конкуренция на роклите с тънки презрамки е не в избора на палитра и материи, а в облагородяването на кройката и силуета. Цветни, блестящи, фриволни – дизайнерите облякоха музите на топлия сезон в сияещи тъкани, напомнящи атлазените роби на буржоазните дами от миналия век. Или може би на дискодивите от прословутия клуб Студио 54?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР