Медитация в движение

За австралийката Тами Канат тъкането на абстрактни пана е вид медитация, която успокоява ума от постоянната работа пред монитора

Елка Влаховска 16 July 2018

Снимка: Instagram

Следвана в Инстаграм от своите поклонници и клиенти, Тами Канат вече е име в света на текстила. Нейните абстрактни пана от естествена вълна или коприна украсяват стените не само на австралийските домове, но и по цял свят.

Тя се отдава на тъкането, това търпеливо изкуство, след като 12 години работи като дизайнер на бижута. И това си личи по артистичното претворяване на този суров материал – вълната. С много въображение и усет Тами Канат съчетава цветове и форми, за да предизвика палитра от емоции. Освен със сурова вълна дизайнерката работи и с други материали – мохер, коприна, коноп и юта.

Творбите й са с живи, вибриращи цветове и са плод на настроения и емоции, както и на нейните наблюдения на австралийската природа.

„Следвам инстинкта си да създавам дизайн, който носи баланс и хармония“ - казва Тами Канат и допълва, че за нея това е интуитивна работа, носеща дълбоко удовлетворение, трудно постижимо в съвременния забързан свят.

Чрез изкуството си дизайнерката приканва хората да видят пулсиращия живот на материите и загадъчната игра на цветовете.

Може да видите нейните творби на www.tammykanat.com или в Instagram.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР