Последният дом на За За Габор

Бляскавата холивудска дама, която се е омъжвала девет пъти, е живяла в този дом с трима от съпрузите си

Елка Влаховска 14 July 2018

Къщата в Бел Еър, луксозния квартал на Лос Анджелис, е построена през 1955 г. от един много богат и ексцентричен човек. Това е авиаторът, плейбоят и милиардерът Хауърд Хюз, на когото се приписват романтични връзки с Ава Гарнър, Кетрин Хепбърн и куп други холивудски звезди.

За За Габор купува имението през 1974 г. и оттогава до смъртта си през 2016 г. живее в него. Там често гостуват в златните години на Холивуд Елизабет Тейлър и Франк Синатра, а по-късно режисьорът Стивън Содърбърг наема къщата за някои от сцените на скандалния филм Behind the Candelabra, в който Майкъл Дъглас и Мат Деймън играят гей двойка. Част от помещенията стават също декор и на спечелилия Оскар филм Argo с участието на Бен Афлек.

За За Габор е омъжена за шестия си съпруг – Джак Райън, създателя на куклата Барби, когато семейството придобива имението в Бел Еър. Две години по-късно те се развеждат, но както За За, известна с пиперливия си език, обича да се шегува: „Аз съм прекрасна къщовница. Всеки път, когато напусна мъж, запазвам къщата.“

Като част от бляскавия елит на Стария Холивуд, За За Габор избира пищна декорация за дома си. Тя е известна с това, че е била привлечена и омагьосана от кралския живот на Мария-Антоанета и затова има влечение към обзавеждане в стил Луи XV. Във всяка стая проблясват златни елементи, пречупват светлината кристални полилеи с разточителни висулки, и разбира се, има много венециански огледала с барокови рамки.

Може да се разходите виртуално в дома на ексцентричната дама, защото скоро той ще бъде реновиран. Обявен е за продажба от агенцията за луксозни недвижими имоти Coldwell Banker Global Luxury за 23.45 милиона долара.

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР