Аюрведа срещу стрес

Щом светне червената лампа за гориво, всеки търси най-близката бензиностанция, но малцина се сещат в забързаното всекидневие да спрат, за да презаредят собствените си батерии

eva.bg 16 July 2018

„Деловият човек използва енергията и интелигентността си, за да оцелее в бизнеса, и ако иска да просперира, най-добре е да поддържа и тялото си здраво и да не боледува“ – казва Махеш Вилас Гардже, доктор по аюрведична медицина и хирургия със 17 години практика в реномирани клиники в Индия. Трето поколение аюрведичен лекар, той е учил 5 години класическа медицина и допълнително 4 години Аюрведа медицина. Лекува успешно дори труднолечимите болести, като терапията му постига изключителен ефект при нервно напрежение, стомашни и чревни оплаквания. Прилага над 500 билкови продукта, доказали своята ефективност. Д-р Махеш е част от екипа на Аюрведа клиник в София, която предлага медицински консултации и автентично аюрведично лечение за превенция и лечение на редица болести.

През 1985 г. Световната здравна организация признава аюрведа като най-ефективната алтернативна медицина. Въпреки че в доклад на СЗО е отделено специално внимание на приноса на аюрведичната медицина в превенцията и лечението на различни заболявания само с помощта на природни средства, специализираните клиники в Европа не са много. Аюрведа клиник в София е водеща в Европа, защото в нея работят доказани специалисти, които използват автентични продукти от реномирани производители в Индия, изпълнени по класически рецепти отпреди хиляди години. Мисията на д-р Махеш е да помага на деловите хора да издържат на стрес, защото „само здраво тяло може да има силен дух, а един подсилен ум може да вземе правилното решение в точното време“.

Според каноните на аюрведа екипът на клиниката препоръчва редовно пречистване на организма с процедури за детоксикация според сезона и извършва автентични терапии за възстановяване на енергията и на баланса в човешкото тяло. Всичко това подпомага протичането на правилните процеси в тялото и увеличава ефективността в работата. Според д-р Макеш, който практикува в България от 4 години, българите са отворени към лечение с билки. Той вярва, че бъдещето е на билковата медицина за превенция и лечение на хронични проблеми, защото „аюрведа не е само лечебна техника, а начин на живот, с който с лекота може да се достигне дълголетие“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР