5 посоки на лукса в Анталия

В регионите Белек, Лара и Кемер има хотели на световно ниво. След тях се нареждат Сиде и Алания

Ивелина Сиракова 21 July 2018

Rixos Premium Belek

Снимка: Ивелина Сиракова и пресофиси на хотелите

За първи път бях в Турция през 2012 г. Тогава платихме по 350 лв. на човек за 4 нощувки в огромен апартамент в голф комплекс с 19 басейна в Кушадасъ, какъвто не бях виждала. От тогава досега ходя всяка година в южната ни съседка, понякога дори по два пъти. Това, от което бях очарована първия път, сега вече е просто нюанс сред многото бижута, които видях впоследствие. Последното ми пътуване тази година, свързано с опознаване на лукса в турското гостоприемство, трудно може да се опише, ако не се преживее.

На входа на Rixos Premium Belek ни чакат любезните домакини с чаша шампанско и ягоди с шоколад за добре дошли. Базата му е разположена на 405 000 квадратни метра, с модерен дизайн, съчетаващ естетика и функционалност. Гостите могат да избират от прекрасни стаи до най-луксозни вили. Rixos Premium предлага повече от перфектно обслужване, прекрасен плаж на 700 метра от главния корпус, плувни басейни, вкусна храна, шопинг улици, където се продават артикули на Versace, Philipp Plein, Moschino, а за доброто настроение на гостите се грижат изпълнители като Араш и Тимати.

Maxx Royal Belek е голф курорт, който се намира на един от най-красивите заливи в Анталия. Той се слави не само с уникалната прелест на Средиземно море и съвършенството на природата, но и с отлична и елегантна атмосфера. Територията му, изпълнена с водни пространства и зеленина, по нищо не се различава от тази на Малдивите. А специално проектираните сюити и вили предлагат комфорта на дома, съчетан с безупречни услуги. Тук ще намерите един основен и седем а-ла-карт ресторанта (един от които предлагащ 24-часова услуга), два детски ресторанта, 15 бара, 3 снек бара и огромна сладкарница с шоколадови изделия. За доброто ви настроение ще се погрижат Крейг Дейвид, ако престоят ви включва датата 9 август, и Имани – на 25 август. Дойдете ли в Maxx Royal, пригответе се да преживеете почивка извън очакванията ви.

В Анталия много от хотелите са семейно ориентирани и имат комплекси за развлечения, предназначени за деца и тийнейджъри. Те работят от ранна сутрин до късна вечер и са оборудвани с всичко необходимо, за да накарат малките гости да се чувстват специални. В Cornelia Diamond например гледат дори бебета, а в Ela Quality Resort всеки етаж от основния корпус е в различен цвят – червен, син, лилав и зелен, за да може, ако детето се загуби, да насочи персонала къде да търси неговите родители. Но това, което предлага Land of Legends, е наистина уникално. Още на рецепцията те посреща кръгла маса с бонбони, близалки и други лакомства, както и огледална видеостена с холограми на животни, които се появяват и ти можеш да се видиш и да се снимаш как галиш тигър, около теб подскачат делфини или еднорози и какво ли още не. Стаите са с анимационен дизайн и са оборудвани с LCD телевизор и Playstation 4. Към хотела има огромен воден парк с 50 съоръжения за забавления. Освен тях паркът предлага още 14 други незабравими преживявания като среща и снимка с истински морж, хумболтови пингвини, подводно сафари и т.н. Разбира се, за да не скучаят възрастните през това време, комплексът е оборудван с шопинг авеню. Съветът на служителите е, ако имате намерение да почивате няколко пъти този сезон, да оставите Land of Legends за последно, защото децата ви стъпят ли веднъж тук, повече няма да искат да отидат на друго място.

За хората с високи изисквания за стандарта на почивката си препоръчвам Regnum Carya Golf, където е била срещата на Г-20 през 2015 година. В този хотел са нощували Барак Обама, Владимир Путин, Ангела Меркел, Дейвид Камерън и редица звезди от световния шоубизнес. Още като влезеш в стаята, можеш да си избереш един от 5 аромата и камериерките ще следят през целия ти престой тя да ухае така, а козметиката в банята е Bvlgari. Вече споменах колко съм очарована от анимацията в южната ни съседка и колкото по-висок клас е ризортът, толкова тя е по-добра. По време на престоя ми в Regnum Carya Golf в Анталия абсолютно безплатно за гостите уникален концерт, часове преди да навърши 51 години, изнесе Филип Киркоров. На следващия ден предстоеше концерт на Горан Брегович, но аз тръгнах към най-впечатляващото за мен място.

Разположен на два великолепни залива, заобиколен от борови дървета, Maxx Royal Kemer Resort предлага екстремен лукс и екзотика на чувства и усещания. Във фоайето на рецепцията пред очите ми приготвят бонбони от белгийски шоколад, течащ от чешми. Поднасят ги с чаша шампанско. Сюитите, простиращи се на 100 квадратни метра, предлагат привилегии, надминаващи всички потребности. А вилите, нощувката в които струва 15 000 евро, имат хеликоптерна площадка. Всеки гост си има личен асистент, който е на разположение 24/7 в Whats App. A на яката на униформата на служителите е закачена камера, за да могат да се проследяват разговорите им с почиващите. Частният плаж, който се намира на 400 метра от основната база, е с пясък, донесен от Карибите, а от гората в непосредствена близост слизат от време навреме диви козички.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР