Животът в тялото

Или как един семеен хотел сля през призмата на белия цвят “тялото в природата и природата в тялото”.

28 July 2018

Само на стотина метра от язовир Батак, на един от най-живописните склонове край бреговете му, е ситуиран необичаен малък семеен хотел, естествено сливащ се с красивата вековна гора, спускаща се към язовира. Когато преди година екипът на EVA спря пред него със задачата да заснеме корица и модна фотосесия в интериора му, знаеше че го очаква нещо наистина различно. Но не и, че ще носи толкова силен енергиен и вдъхновяващ заряд.

Отвън, замисълът на The Body е непринудено да се “вмъкне” сред природата чрез фасадата си в теракотен нюанс. Излюзията й за малък обем е подкрепена от форма и размери пропорционални на околния контекст. Отвътре, обаче, всичко е различно. Още с влизането в озеленения двор, усещанията за уют, пространство и спокойствие идват в нова светлина. И тя е бяла! От свежата атмосфера на дневната с дивани след входа, през извитите както в научнофантастичен филм коридори, до ресторанта с открита кухня, апартамента и стаите – всичко е подчинено на белия цвят. Той обгръща елегантно и закрития басейн, чиято синя вода е естественият цветен акцент в интериора. Тук там ще срещнете и детайли в черно – класическият партньор на бялото, дискретно подкрепящ го и във впечатляващия дизайн на The Body.

Хотелът е разделен на две зони – “ден” и “нощ”. Едната е за почивка (стаите), другата е за забавление (ресторантът). Големи пейзажни витрини “хвърлят” светлина върху връзката между двете. И продължават към зоната за хранене, която обещава неустоима гледка към язовира. Ресторантът е а-ла-карт, а усмихнатите жени зад откритата кухня предпочитат пресните и домашни продукти, семпли и вкусни рецепти, любими десерти. Могат дори да ви направят закуска за пикник – задължително удоволствие край зелените брегове на Батак. Останалото вижте тук, пожелаваме ви разкошен уикенд!

1 КОМЕНТАР
1
Мая
29 July 2018, 12:25

Сайтът им не работи!

ТВОЯТ КОМЕНТАР