Константин: Мисля да си гледам хороскопа и телескопа, стига стресове

Като истински столичанин той живее извън София, вози тор в скъпия си мерцедес, яде по буркан люти чушки и не спира да се шегува

Лилия Илиева 06 August 2018

Снимка: Микаел Стефанов

EVA покани певеца Константин на вечеря на свещи. А той предложи приятен късен италиански обяд. Избра Il Rustico – уютния ресторант на Лео в полите на Витоша, където можеш да избягаш от стреса на града и да ти е толкова вкусно. 

Срещаме се в ранния следобед. Интери-орът, семплите дървени маси и столове, боядисани в бяло, зелената ниско окосена трева в градината, в която растат зеленчуци, билки и плодни дръвчета, създават средиземноморски уют. Коцето пристига с леко закъснение и със своята леко небрежна усмивка. Двамата с Лео се поздравяват и прегръщат. Приятели са от участието си във Вип Брадър и откакто фолкпевецът се е нанесъл да живее наблизо, Il Rustico изглежда се е превърнал в една от любимите му спирки за срещи и апетитно хапване. Лео ни настанява на маса с гледка към градината и нe е нужно да ни предлага меню. Коцето веднага поръчва киното (chinotto) – газирана напитка дижестив, която произвеждат в Сицилия и Лигурия от специален сорт портокал и различни билки. Предлага да хапнем италианска бурата, направена от сирене, бито с масло, но моли да му добавят розови домати и от домашно направеното песто на ресторанта. Личи си, че е чест гост тук. Сервира ми от салатата доста умело и се шегува, че сръчността му по семейна линия е задължително качество. Тъстът му все пак е неврохирург и прави операции. Докато сервира на себе си, споделя:

Всякаква кухня обичам. Зимно време – по-тежко ядене: свинско със зеле, сърми, мусаки. Някой път след участие, ако съм употребил малко алкохол, и то ти е едно... запушено... нали знаеш, не усещаш вкусове, нищо, махмурлук, тогава ми се е случвало да изям по буркан люти чушки. Готвенето вкъщи жена ми го е оставила на мен, иначе е бърза булка, перфектна, чисти за секунди. Аз понеже съм спортист от малък, винаги сам съм се оправял и почнах да си готвя много отдавна. Имам билкова градина и знаеш ли колко е хубаво да си откъснеш джоджен, да си сложиш в бобчето. Или пък за телешкото варено да вземеш хубаво джоланче, пък да пусне костен мозък, да пусне желатинчето, да създаде повече плътност.



Къде е тази билкова градина?

В двора на къщата ми, на 100 метра оттук. От много години ми е мечта да имам къща с дворче и децата ми да тичат там, да се търкалят по тревата, да си играят. И да си направя парник. В новата ми S-класа, която е топът на мерцедеса, то звучи малко лошо, но превозвам тор. Нека да се смеят, че съм селянин. Но аз съм такъв, макар че съм роден на ул. Мърфи, пряка на Оборище, на пъпа на София. Прапрадядо ми е Елин Пелин. Аз за съжаление не съм много запознат с творчеството му, но нали го наричат „певеца на селото“? И така в момента още я доправям къщата. Нали се сещаш, че имаме и фитнесче, и сауна. Долу съм си направИл едно спа. На покрива – басейн, да идва Фънки, с когото сме приятели от Вип Брадър, да плува. Имаме пътеки за тичане. Слагаме на покрива телескоп да си гледам звездите. И така нататък.

Как правнук на Елин Пелин и син на работещ в системата на МВР попадна в музикалния бранш? И то във фолка?

Мода. Носех касетки на Георги Христов в джоба и непрекъснато слушах албума „Майчице“. Учил съм се от него, от Орлин Горанов, от Васил Найденов. След което дойде мода да съм металист. Правехме знаци, тресяхме си главите. Разбрах, че не ставам за това, защото вестибуларният ми апарат не е много в добра форма и като си разтреса главата, ми става лошо. След това станах рападжия, като MC Hammer. Минах и през класическа музика, понеже майка ми работи в Държавното хореографско училище и непрекъснато ме мъкнеха насила в операта. Тогава слушах и Лучано Павароти. Да го изпълняваш е друго. Аз съм бас баритон, ако ви говори нещо. Имам голям диапазон, но артист-мартист пея… една октава по-ниско. Така че не беше лесно за „Като две капки вода“. Помогна ми един оперен певец италианец, който ще дойде след малко.

следваща страница »
5 КОМЕНТАРА
5
bb8
24 September 2018, 16:07

Ева, вече и за тоалетна хартия не ставате, а бяхте любимо издание, еталон за някаква класа. Трагедия и срам.

4
Mina
08 August 2018, 09:53

Каква посредственост !
Лили, всички вече ви отказват вечерите , за да ни занимавате с този "интелект" ?

3
Tima
07 August 2018, 10:52

Вие съвсем ниско падате в медийното пространство , щом стигнахте да ни занимавате с този духовен и интелектуален дефицит ! Жалко и тъжно за вас . Все по рядко ще ви купувам и чета !

2
AVA
06 August 2018, 16:05

Може да е роден на пъпа на София, но е истински селянин!

Още коментари
ТВОЯТ КОМЕНТАР