Голямото завръщане на мокрите устни

Екстравагантният акцент се появи върху подиумите и моментално раздели публиката, чието мнение варира от „вече сме ги виждали“ до „това е нещо ново и различно“

Рени Аврамова 01 September 2018

Апетитни и дръзки, устните с влажен ефект не са запазени само за младите момичета, но успешно подмладяват всички фенове. Едва ли е изненада за някого, че глосовете са със статут на абсолютен must have за лятото. Обикновено наблюдаваме съревнования за първото място под слънцето с прекия им конкурент – червилото, но никога визажистите не са били толкова единни, колкото сега.

Влагата върху устните е като прожектор с насочена светлина върху тях. Сякаш сте открили алтернатива на яркочервеното червило, а това е нещо, което не се отказва. Дори и понякога кичур от косата да залепва, пристрастените не биха се поколебали.
Съчетаването им е желателно, особено ако не си падате по плоския ефект на мат червилото. Определено тенденцията с влажни или дори заскрежени устни откриваме в 90-те години на ХХ век, които за повечето милениали изглеждат далеч във времето. Мислехме, че сме оставили в миналото блестящия гланц за устни, но прозрачният глос с лек дискретен нюанс се завърна триумфално. Някои жени твърдят, че никога не са се отказвали от течната текстура, която привлича и отразява светлината в долната част от лицата им, а и мокрият, леко напомпващ устните ефект, винаги е толкова секси, че е трудно да му устоиш.

Сред пристрастените към гланца има различни школи. Някои, като Valentino или Celine, предпочитат течната гел текстура, която застава като мокър лак на повърхността, докато други, страхуващи се да достигнат до крайности, са по-дискретни и залагат на хидратиращия ефект, с едва доловим блясък (Giambatista Valli). Има и още една категория, последователи на визиите на Balmain, Alexander Wang и Moncler Red Range, които се стремят да превърнат устата в източник на естествена светлина и за целта експериментират с масла за устни със сухо огледално покритие, отразяващи лъчите. Свежестта вече не е категория, запазена единствено за тийнейджърите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР