Изоставена гара се превръща в екстравагантен дом

Това се случва в Блумингбърг, САЩ, след като се оказва, че сградата, историческо наследство от 1889 г., е пред пълна разруха.

Елка Влаховска 11 August 2018

Тази гара е била собственост на ж.п. компанията Ontario & Western Railroad и е била спирка по пътя на гражданите на Ню Йорк към местата за почивка в окръг Съливан.

Новите собственици са частни лица, които заварват постройката, празна и оглозгана като мидена черупка. След покупката започва мащабна реконструкция, при която се използват материали и занаятчийски техники от близката околност. Така се съхранява духът на мястото.

Не е ли екстравагантно да живееш в изоставена гара? Тук не липсва нищо от модерната представа за луксозен живот. Огромната чакалня с две камини от двете страни е превърната във всекидневна. Кабинетът на бившия началник-гара е основната спалня. Освен нея в отделни крила има още пет спални и три бани.

Да не пропускаме лукса на подовете с красива мозайка, вратите арки, мебелировката от естествен дъб и череша. Освен това по много елегантен начин е запазена историята на мястото със съхраненото оригинално лого на ж.п. компанията O&W и използваните траверси при външните стъпала.

Вижте крайния резултат от пълната интериорна трансформация в галерията ни.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР