Стоянка - 70 години на сцена

21 August 2018

Специалният спектакъл–юбилей ще бъде на 2 февруари 2019 г. в зала 1 на НДК, на самия рожден ден на актрисата. На сцената ще присъстват много нейни приятели и колеги, сред които някои от най-големите звезди на родната театрална и музикална сцена. На 96 години Стоянка Мутафова продължава да играе на сцена. Завършила е класическа филология в Софийския университет и Държавна театрална школа в София. Работила е в театър в Прага, в Народен театър "Иван Вазов" и е сред основателите на Сатиричния театър “Алеко Константинов”. Участва в много от българските филми-легенди, като “Специалист по всичко”, “Любимец 13”, “Топло”, “Бялата стая”, “Кит”, “Езоп”. В края на миналата година дъщеря й Мария Грубешлиева – Муки, издаде своята втора книга за майка си "Добър вечер, Столетие мое".

Билетите за спектакъла-юбилей за 70 години на сцена на Стоянка Мутафова са в продажба от днес, 9 август 2018 г. в Тикетпортал.бг, в Билетния център на НДК, касата на “Арена Армеец”, книжариците Booktrading и бензиностанциите ОМВ.

 

1 КОМЕНТАР
1
iva georgieva
21 August 2018, 15:54

Моля ви, спрете да нстрапвате тази жена, чийто талант се оказва увеличаеащ се с възрастта й. Ако човек е достигнал впрчатляваща възраст, това във никакъв длучай не го прави талантлив, какъвто е и случаят със Стоянка Мутафова. Ако трябва да перифрразираме думите на един велик писател, суховете за нейния талант са силно преувеличени...

ТВОЯТ КОМЕНТАР