Фара Фосет и Райън О’Нийл - ангелски сърца

Вечните любовни истории

Ирина Иванова 05 September 2018

Фара и Райън – златната двойка на Холивуд от 70-те

Снимка: getty images/guliver

На 10 май 2018 г. американската преса публикува новината, че 33-годишният Редмънд О’Нийл, син на легендарната холивудска двойка Фара Фосет и Райън О’Нийл, е арестуван заради обир в хранителен магазин в Лос Анджелис, при който заплашил продавачката с нож. Абсурдното в случая е, че Редмънд няма никаква нужда от пари – когато майка му умира през 2009 г., му оставя 4,5 милиона долара. Не му оставя обаче указания как да се справя с живота – изкуство, което никой от семейството не владее.

Когато стане напечено, те просто залагат на сигурно. Фара – на алкохола, понеже като всяка провинциалистка вярва, че наркотиците са най-голямото падение. Райън пък – момче от Ел Ей, с ирландска кръв във вените – си пада по хероина и кокаина. Синът им Редмънд – каква изненада! – комбинира и двете. Въобще у тях дрогата и алкохолът са нещо като... брашното и олиото за нормалните домакинства. Продукти от първа необходимост.

Всички обичат Фара

Фара Фосет, любимката на Америка и един от секссимволите на 70-те, става абсолютна знаменитост с култовия сериал „Ангелите на Чарли“. Разкошна коса, тяло, родено за бански костюм, страхотен бронзов тен и бели зъби, излъчващи здраве и свежест. Прическата й пък е вероятно най-често поръчваната на американските фризьори през 70-те. Всички искат да бъдат Фара Фосет.

През 1976 г. по вестникарските павилиони, на бензиностанциите и в супермаркетите се появява неин плакат, на който тя позира с червен бански костюм. Фара сама се гримира и си оформя косата за снимките, като дори не разполага с огледало. Според легендата пленителните й руси кичури, които съвсем скоро ще се превърнат в тотален моден тренд, се били получили случайно месец преди това, когато Фара си направила маска на косата с лимонов сок. Резултатът от всички случайности е най-продаваният плакат в историята. Тиражът му е 20 милиона, а от същия модел бански костюми се продават над 12 милиона бройки! Парадокс е, но Фара Фосет печели много повече пари от плаката, отколкото от сериала „Ангелите на Чарли“.

Фара е от Тексас. Дъщеря на домакиня и предприемач в нефтения бизнес, тя от малка спортува под строгия надзор на баща си. Тенисът, плуването и ските се превръщат в част от ежедневието й. Отново по настояване на баща си завършва микробиология в университета в Остин, Тексас, но всъщност единствената й тайна мечта винаги е била да стане актриса. Първоначално опитва плахо с реклами и великолепното й тяло в комбинация с бисерно бялата й усмивка бързо й спечелват работа в реклами на пасти за зъби и шампоани за блестящи коси.

Фара е на 21, когато през 1968 г. се запознава с актьора Лий Маджърс – истинска звезда от популярен телевизионен сериал, а в онези години сериалите са „голямата работа“ в шоубизнеса. Лий се е отказал от спортната кариера на футболна звезда заради контузия. Маджърс си пада по нея и наистина изиграва ключова роля за старта на актьорската й кариера. Благодарение на него тя получава не само първите си роли, но и ролята, която само след няколко години ще я направи звезда.

Двамата с Лий често играят тенис с холивудския продуцент Арон Спелинг и съпругата му. Да си част от клуба на боса си има своите предимства и един ден, между два сета, Спелинг й предлага роля в детективския сериал „Ангелите на Чарли“. Фара казва „да“ и сключва сделката на живота си.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР