Какво ще включва саундтракът на “Бохемска рапсодия”

12 September 2018

Саундтракът към новия филм, посветен на легендарната група Queen “Бохемска рапсодия”, излиза на 19-ти октомври, седмица преди филма. За първи път записи от концерта Live Aid на стадион Уембли са включени в албум.

Освен неиздаваните концертни изпълнения на вечните класики "Radio Ga Ga", "Hammer To Fall" и "We Are The Champions", саундтракът включва и други редки лайв записи на емблематични за Queen парчета, нови версии на стари любими песни и селекция от някои от най-изтънчените студийни записи на бандата. Сред тях са най-големите хитове на Queen, включително 11 вечни сингъла, изкачили се до #1 в класациите в цял свят.

В началото песента "We Will Rock You" звучи в студийната си версия, след което преминава в лайв изпълнение с участието на публиката. Тази нова версия на парчето е създадена специално за филма. В "Don't Stop Me Now" пък ще слушаме нови партии за китара на Brian May и така песента се доближава повече до вариант, в който би звучала днес.

Оригиналът на "Doing All Right" е на бандата Smile, предшестваща Queen, с участието на Brian и Roger и вокалите на Tim Staffell. Музикални продуценти на всички 22 песни от саундтрака са Brian May и Roger Taylor.

Ролята на Фреди във Филма се изпълнява от Рами Малек, а за него може да прочетете повече в септемврийския брой на EVA.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР