Панаир на куклите

14 September 2018

Официалното откриване на 10-тото юбилейно издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите” ще се състои тази вечер, 14 септември, от 19.00 ч. в салона на Столичен куклен театър (ул. „Гурко“ 14). До 23 септември София ще е пъстра, цветна, изпълнена с много настроение и творческа енергия, невероятни емоции и фестивален дух. За десети път в столицата ще се срещнат и покажат творчеството си куклени и улични артисти от Япония, Италия, Испания, Израел, Великобритания, Франция, Унгария, Холандия, Полша, Хърватия, Русия и България.

„Панаир на куклите” се нарежда сред едни от най-престижните европейски и световни издания за уличен и куклен театър. Богатото жанрово разнообразие на фестивала включва театрални спектакли за деца и възрастни, уличен театър, улично шоу, клоунада, акробатика, пантомима, улични музиканти и редица други събития, които обогатяват културния афиш на столицата и се радват на изключителен интерес на гости от страната и чужбина.

По традицията спектакли ще се играят не само в Столичен куклен театър, а и в салоните на Театър „Българска армия“, зала 42 и пространство ДНК на НДК, Театър 199, както и в различни паркови и обществени пространства в столицата. В Южен парк, Парк НДК, парк „Владимир Заимов“, градинката пред Народен театър „Ив. Вазов“, на бул. „Витоша“ и пл. Света Неделя ще бъдат показани редица атрактивни улични представления от афиша на фестивала.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР