За операта в Ню Йорк слезте на „Опълченска“

В излъчване на живо от залата на Метрополитън Опера ще гледаме Анна Нетребко и спектакъл по филм на Алфред Хичкок

Адриана Попова 19 September 2018

Хуан Диего Флорес като Алфред и Диана Дамрау като Виолета в "Травиата"

За пета поредна година софийската публика ще може да се наслади на живо излъчване на спектакли от сезона на нюйоркската Метрополитън Опера. Както винаги досега... на две минути от метростанция „Опълченска“, в удобните кресла на Синема Сити – Мол София.

Анна Нетребко открива сезона на 6 октомври. Нюйоркските, а с тях и софийските почитатели на операта ще видят за първи път голямата звезда в ролята на Вердиевата Аида. Героинята й ще се бори за сърцето на великия воин Радамес - в ролята ще се представи латвиецът Александър Антоненко.

На 20 октомври ще гледаме операта „Самсон и Далила“, нова – ярка и съблазнителна - продукция на сръбския режисьор Дарко Тресняк по Камий Сен-Санс.

На 27 октомври е прякото излъчване на „Момичето от златния Запад“ от Джакомо Пучини. В премиерата на творбата в Мет през 1910 г. пее великият Карузо, а на диригентския пулт е Артуро Тосканини.

Голям предварителен интерес предизвиква премиерата на 10 ноември на „Марни“ от съвременния композитор Нико Мюли, работил с Бьорк и писал филмова музика, включително за „Четецът“ и „Имението Хауърдс Енд“. По същия сюжет Хичкок снима филма с Типи Хедрен и Шон Конъри в главните роли.

Анна Нетребко ще пее още в „Адриана Лекуврьор“ от Франческо Чилеа с премиера на 12 януари 2019. Освен нея в сезона ще се насладим на изкуството на други звездни гласове – Йонас Кауфман, Хуан Диего Флорес, Диана Дамрау, Роберто Аланя, Елина Гаранча.

Програмата „Метрополитън Опера: на живо от Ню Йорк“ е създадена, за да може оперно изкуство от световна величина да достигне до най-широка аудитория и днес се излъчва в 2200 киносалона в 70 държави по целия свят.

Повече информация на metlivebg.com.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР