Един милиардер иска да изстреля дизайнери и артисти в Космоса. Има ли желаещи?

eva.bg 19 September 2018

Снимка: getty images/guliver

Какво щеше да стане, ако Коко Шанел бе отишла до Луната. Какви ли дизайни щеше да сътвори, какво ли вдъхновение щеше да получи? Е, подобни въпроси си задава и японският милиардер Юсаку Маезава, който е готов да плати милиони долари, за да разбере отговора. Естествено, няма да е Коко Шанел, но има достатъчно други талантливи дизайнери и артисти, които той с удоволствие би пратил на обиколка около Луната.

Милиардерът е изкупил билетите за полет на космическата компанията на Илън Мъск Спейс Екс, като ще даде билетите на творци, които искат да потърсят вдъхновение отвъд пределите на планетата Земя.

„Ами ако Пикасо бе отишъл до Луната? Или Анди Уорхол, или Майкъл Джексън, или Джон Ленън? Или пък Коко Шанел? Това са творци, артисти, които аз обожавам. Искам да поканя от шест до осем артисти от цял свят, които са готови да се присъединят към мен в тази мисия до Луната. Единственото, което се иска от тях, е да създадат нещо в сферата, в която творят, когато се завърнат на Земята. И тяхното творение ще вдъхнови мечтателя във всеки един от нас“, заяви японският милиардер.

Е, има ли желаещи за полет до Луната?

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР