Michael Kors купува Versace за $2.12 милиарда

eva.bg 26 September 2018

Американската модна компания Michael Kors ще купи луксозния италиански бранд Versace за $2.12 милиарда. Сделката все още не е официално приключена, но и двете страни потвърдиха информациите.

Много сме развълнувани, че ще прибавим Versace като част от нашето семейство с луксозни брандове и сме решени да инвестираме в развитието му“, заяви изпълнителният директор на Michael Kors Джон Айдъл.

Плановете на новата компания, която ще се прекръсти на Capri Holdings, са да увеличи магазините на Versace в цял свят, да разработи онлайн продажбите и да се качат печалбите. Миналата година Michael Kors купи и Jimmy Choo за 1. 35 милиарда долара.

Много от феновете на Versace обаче се противопоставят на тази сделка, защото според тях това означава край на луксозния италиански бранд, давайки за пример факта, че повечето чанти на Versace се продават на цени над 2 000 долара, докато чанта на Michael Kors може да си купиш и за 100 долара в Macy's. Те призовават Донатела да не допуска тази продажба. Все още обаче няма официален коментар от нейна страна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР