Ивайла Бакалова и Рая

Лилия Илиева 09 October 2018

Снимка: Светослав Караджов

През 2001 г. Ивайла Бакалова стана Мис България на бляскавия конкурс, организиран от агенцията на Дарина Павлова „Мегаталант“. Първата й поява на корица беше за EVA. За нейни стражи избрахме гвардейци от Националната гвардия. И на медийния хоризонт изгря звезда. Две години по-късно я снимахме отново с тримесечната й дъщеря Рая, плод на връзката й с Румен Гайтански. Беше смутно време за модния бизнес. Бяха взривили агенция „Визаж“, Мария Савова – мениджърка на „Мегаталант“, беше залята с киселина... 15 години след тази корица поканихме отново Ивайла и Рая пред обектива на EVA.

Ето какво си спомня Мис България 2001, когато върнахме лентата назад:

Станах Мис България на 11 март 2001 г. Такава еуфория! Голям конкурс, излъчваха го в праймтайма. Водещ беше Слави Трифонов. Мис Америка присъстваше. Помня партито след това като ден-днешен. Чувствах се пияна, а не пия алкохол. Различни хора ме дърпаха от всички страни. С Борето Дионисиев, който беше спонсор, и до ден-днешен се смеем как казваше на останалите – оставете го това момиче да седне за малко, никой не го пита яло ли е, пило ли е. А аз тогава бях дете, малко по-голяма от Рая сега. Спомням си 2-3 дена след това снимките за EVA с Темелко Темелков. Дотогава не знаех какво е да си на корица. Получи се много хубава с тези гвардейци, които все едно пазят национално богатство. Помня, че момчетата бяха по-притеснени от мен, защото им слагаха грим. Сестра ми Божидара (двете са близначки, б.а.) също присъства на снимките и ни сплетоха косите.

През 2003 г. се колебаех дали да се снимаме с Рая, защото тя беше много малка, но идеята ми се стори готина и различна.

Това беше първата й корица, ако не броим една, на която съм бременна в осмия месец. Сериозно начало. И Рая се държа геройски – не плака, не се напишка. Направи го чак когато й сложих памперс.

Май досега нямаме друга корица с нея. Гледала съм много да не я използвам. Все пак беше дете.

 

Днес, 17 години по-късно Ивайла живее в Дубай, на много бързи обороти. Работи в инвестиционен фонд, като консултант на клиенти, желаещи да влагат парите си в недвижима собственост. Има красив офис, обича работата си. Започва в 9,30-10 ч., като понякога се прибира в 11-12 вечерта след срещи или вечери. Решила да замине за Дубай по време на кризата през 2009 г. при своя приятелка с компания за недвижими имоти. С това се занимавала и в България от 2005 г. „Сред причините да замина – споделя Мис България 2001 г. - беше и нуждата ми от спокойствие. Когато си на 19, ти се иска да си известен. Но идва момент, в който започва да те дразни, че хората те коментират.“ Връща се в София и по-рядко в родния си град Варна. Тук започва деня с 2-3 часа ходене на Витоша. Когато няма планина наблизо, е във фитнеса. „Когато преодолявам трудности, се чувствам жива. Може би съм прекалено борбена. Но така ми започна животът. Аз мисля, че и времената тогава бяха такива.“ Приятелите й са същите от 20 години насам. Щастлива е. Обича това, което прави и е щастлива с това в какво момиче се превръща Рая. Решила е, че не иска да говори за личния си живот, защото смята, че щастието иска тишина. Според Ивайла, когато започнеш да говориш за нещо, дори хората да ти мислят доброто, малко или много разпръскваш енергията на щастието.

В началото животът в Дубай харесал на Рая, но с времето големите разстояния, които трябвало да изминава, за да отиде на училище, започнали да й тежат. Миналата година сама избрала колеж в близост до Лондон. Живее там, на пансион. Вече е на 15 и й предстои да се насочи към това, с което иска да се занимава в живота си. Интересува се от мода, иска да стане актриса, мечтае да учи в Америка. Приятно й е да излиза с майка си, когато двете са на почивка. От дете обича да ходят в Сен Тропе. Харесва и Париж. И се радва да се връща и в Дубай за ваканциите.

 

3 КОМЕНТАРА
3
tima
25 October 2018, 13:06

Защо ни занимавате с посредствени хора . Отново ви плащат за да пишете за безсмислени кифли ! Запазете ЕВА поне малко ниво ....Тази жена винаги е била на повикване за платена любов . Дали има доказани доходи ? Вие станахте, като жълта хартийка .....

2
roro
22 October 2018, 19:02

Явно е супердоходно да си Мис. Други постижения ну се виждат. Привлича клиенти за луксозни имоти ли с "хубостта си"? Но щом детето е в колеж в Лондон значи е достатъчно да имаш такова СВ.

1
Ива
10 October 2018, 13:56

Дубай, Париж, Лондон... Мда, затова България си заминава. Изведнъж две трети от българите разбраха, че са звезди - аткьори, певци, музиканти, захвърлиха кирката и лопатата и дим да ги няма.

ТВОЯТ КОМЕНТАР