Кейк с тиква

Идея за подслаждане и озаряване на трапезата - рецепта за пикантен кейк с тиква и захаросан джинджифил. От архива на EVA

Мануела Панайотова 02 October 2020

Снимка: Мануела Панайотова

Тиквата - тлеещ въглен от лятото, есенен фенер, зимна наслада и топлина. Този ярък плод зеленчук е вкусна и полезна нискокалорична храна и... стилен естествен декор.

Предлагам ви идея за подслаждане и озаряване на трапезата - пикантен кейк с тиква и захаросан джинджифил.

Използвах 250 г брашно, 50 г картофено нишесте, 280 г пюре от тиква (варена или печена),180 г захар, 140 мл слънчогледово олио, 2 яйца, кора от лимон, 1 1/2 ч. лъжичка бакпулвер, шепа захаросан джинджифил.

Как го направих: Изпекох тиква и я пюрирах. Смесих пюрето със захар, яйца, олио и лимонова кора. Разбърках добре, докато сместа стана хомогенна и копринено гладка. Пресях брашното с нишесте и бакпулвер. Добавих ги към тиквената смес, посипах с нарязания на малки парченца захаросан джинджифил и отново разбърках. Изсипах в предварително намаслена и поръсена с брашно форма и изпекох на 180 С за около 45 минути. Поднесох с пудра захар.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР