Как да нанасяш очна линия според формата на очите ти

30 October 2018

 

Очната линия е сред най-актуалните тенденции през този сезон. Много добре знаем, че нанасянето й затруднява голям брой момичета, и поради това те често подминават тази стъпка в разкрасяването си. Всъщност боравенето с този продукт не е чак толкова трудно. За правилно нанасяне, очната линия трябва да бъде съобразена с формата на очите. Не забравяй, не всички тенденции стоят еднакво добре на всяко око!

Големи очи

Ако очите ти са големи, целта е да им придадеш по-издължен вид. Нанеси очната линия върху горния клепач, създавайки котешка извивка (не повече от един сантиметър).

Малки очи

Ефектът „котешко око“ е точно за теб. Очертай дълга линия, извита в краищата на клепачите. Това ще направи очите ти да изглеждат по-големи.

Вдлъбнати очи

Когато кажем „вдлъбнати очи“ имаме предвид очи при които очната ябълка изглежда дълбоко потънала в очното гнездо. Препоръчваме ти да нанесяш тънка черта в самия корен на миглите.

Паднали клепачи

Ако имаш очи с паднали клепачи, трябва да заложиш на очна линия с възможно най-тъмен цвят. Нанеси я в горната линия на миглите. За допълнителен акцент върху миглите нанеси качествена спирала за обем.

Бадемови очи

На тази форма отива почти всякакъв грим. Натисни с очната линия във вътрешния ъгъл на клепача и след това изтегляй леко навън.

Раздалечени очи

Предполагаме че се стараеш да направиш очите ти да изглеждат по-близко разположени. Нанеси очната линия като очертаеш тънка линия в горната част на клепача, по цялата му дължина в посока отвътре навън. С подходящ молив за очи очертай една трета от долния клепач. При нанасяне на спирала наблегни на вътрешните ъгли на окото.

Близо разположени очи

Постави акцента върху външните ъгли на очите. Нанеси очната линия от средата към края на клепача и извий краищата и. За допълнителен ефект, постави бял молив за очи във вътрешните ъгли на окото.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР