На остров

Три новооткрити хотела на гръцките острови се отличават с красив дизайн и амбиция да надхвърлят очакванията на първите си гости.

15 November 2018

Casa Cook, Кос

Casa Cook, Кос

Вторият хотел от веригата Casa Cook отваря врати на остров Кос една година след първопроходника на остров Родос. Той се отличава с необикновен дизайн, дело на двама авангардни дизайнери от Берлин – Анабел Кутуку и Михаел Шикингер. Дуетът е известен с това, че съчетава блестящо суров бетон и масивно дърво и придава на атмосферата бохемски шик. Архитектурата пък се вписва по много интуитивен начин в ландшафта. Екстравагантно и едновременно с това уютно, това място е заредено със силна енергия. В комплекса човек може да се поглези със спа процедури и със средиземноморска кухня, миксирала вкусове и кулинарни техники от Гърция и Италия.

Хотел Istoria, Санторини

Далече от суетата и шума на главния град Фира, на югоизточното крайбрежие на Санторини се появи преди месец бутиковият хотел Istoria. Той има само 12 стаи и е решен в най-добрите традиции на минимализма. Бялото здание контрастира със суровия каменист пейзаж, а наблизо е вулканичният плаж Периволос с блестящ черен пясък. Луксът, макар и дискретен, е осезаем в комплекса с прекрасен инфинити басейн и ресторант със средиземноморска кухня, чийто главен готвач е бил сушеф в мишлензвездния ресторант в Дания Noma, обявяван четирикратно за най-добър ресторант в света.

Хотел Elivi, Скиатос

Петзвездният комплекс Elivi посреща първите си гости в края на лятото с бутиков хотел и вили, пръснати сред градината със средиземноморски борове и маслинови дървета. Тук времето е приятно и подходящо за плаж дори през октомври, а понякога дори и в ранните ноемврийски дни. Към комплекса има частен плаж, но човек може да се поглези и в спа центъра с козметика на Elemis.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР