Кейк с ананас

Може да ползвате всякакви плодове, но комбинацията с ананас е перфектна и прави дизайна много приятен

Мануела Панайотова 04 November 2018

Високите температури сякаш върнаха лятото и ме подсетиха за един ефирен и свеж кейк, в който ще се влюбите. Тестото за него е гъсто, плътно и тежко, и с нищо не подсказва колко деликатен и изискан е вкусът. Може да ползвате всякакви плодове, но комбинацията с ананас е перфектна и прави дизайна много приятен.

Използвах 200 г брашно, 2 яйца, 130 г захар, 14 г бакпулвер, 250 г маскарпоне, 80 мл олио от гроздови семки или слънчоглед, щипка сол, 6 парчета ананас от компот, пудра захар.

Как го направих: Разбих яйцата заедно със захарта. Добавих на тънка струя олио и половината маскарпоне. Разбърках. Прибавих пресятото брашно с бакпулвер и сол, смесих ги добре и включих останалото количество маскарпоне. Разбърках - сместа стана дебела и гладка. Изсипах в кръгла 24 см форма и наредих ананасовите кръгчета. Изпекох на 180 С за около 45 минути.

Малко преди да изключа фурната извадих сладкиша, поръсих със захар краищата на ананаса и върнах за 3,4 минути под грила. Оставих кейка да се охлади, поръсих с пудра захар и поднесох.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР