да отслабнеш на ostrovche.com

Тук се отслабва с най-голям кеф. Без драстичен глад и мъка, без сбръчкване и сдрусване на кожата от загубата на тегло. С петкратно диетично хранене, съобразено с индивидуалния метаболизъм. С подходяща гимнастика под ръководството на кинезитерапевт. С танци и плуване в открит басейн. С оздравителни и разкрасяващи процедури в СПА и физиотерапевтичния център. С походи из гористата местност, в която е изграден уникалният СПА център „Островче“.

Ваня Шекерова 03 November 2009

 

Тук се отслабва с най-голям кеф. Без драстичен глад и мъка, без сбръчкване и сдрусване на кожата от загубата на тегло. С петкратно диетично хранене, съобразено с индивидуалния метаболизъм. С подходяща гимнастика под ръководството на кинезитерапевт. С танци и плуване в открит басейн. С оздравителни и разкрасяващи процедури в СПА и физиотерапевтичния център. С походи из гористата местност, в която е изграден уникалният СПА център „Островче“.


локацията
е малко необичайна. На 12 км от Разград и на 23 от Търговище, има отбивка от пътя от и за морето. Необичайна, но в никакъв случай не е случайна. Защото този оазис на спокойствието и здравословния живот е построен буквално в липовата гора близо до родното място на бившето комунистическо величие Пенчо Кубадински. А не можем да не признаем, че соцуправниците избираха за своите резиденции най-приказните кътчета в държавата. Истинска стара гора с въздух, незамърсяван от разположени в близост промишлени предприятия. С вода от най-дълбоките недра на Лудогорието.
Проектът за изграждането на СПА центъра е суперекологичен, със зачитане на даденостите, със собствена пречиствателна станция, от която водата излиза с качествата на дъждовна. С отоплителна система от слънчеви колектори, подсилена с парно на дървени брикети. Не само заради зимата, а и заради факта, че когато човек се храни с нискокалорични храни и губи тегло, започва да чувства и студ, дори през лятото. И трябва да бъде надеждно и приятно стоплен. А за това не стигат само климатиците. Тук е помислено и за
най-малките подробности
дори те да са с размерите на иглите, услужливо оставени във всяка една от стаите и апартаментите на комплекса. Истината е, че именно детайлите правят нещата вкусни и неповторими. Като например цветът на хавлиите и халатите в „Островче“ – в ментовозелено и кремаво, те повтарят двата основни цвята в обзавеждането, които, допълнени с тъмно дърво, сякаш са естествено продължение на гората в спалнята. Обаче – в двойната стая единият комплект хавлии и халат е в зелено, другият – в кремаво. Не само заради естетиката, а и от практична гледна точка прекрасно решение. Няма да си ги обърквате на закачалката, дори съквартирант да ви е собственият съпруг. А на всеки халат е закрепена мъничка кръгла значка с номера на стаята – пак суперпрактична идея, защото вероятно на всеки се е случвало поне веднъж да грабне чужда – обикновено бяла – хавлия от закачалката в спа центъра и после да се чуди защо магнитната карта от джоба не му отваря вратата.
Като казах вратата, и там има оригинална хрумка – вградена миниатюрна лампичка свети в зелено или червено в зависимост от това дали в стаята има някой или не. Дори и да забравиш да окачиш табелката Do not disturb (каквато тук, естествено, няма), камериерките си знаят работата. Минават на пръсти и оставят слънцето или песента на птиците да те събуди.
В ресторанта на комплекса на първия етаж столовете са без подлакътници. Познайте защо! Защото там е мястото на хората с наднормено тегло – представяте ли си как бихте се почувствали, ако не можете да наместите телесата си в стол с облегалки. Като ги пооформите със специалния режим, може да пробвате в залата на втория етаж дали влизате в рамките на нормален стол с облегалки.
Има и други мънички подробности, познати от петзвездните хотели, които правят престоя тук безметежен от гледна точка на удобства и глезотии. Последните не са екстра, а са част от
пакетните програми
предлагани в „Островче“. Обикновено те са 10-дневни, за да има най-отчетлив резултат. Вече споменах „Редукция“, която е основна и вече изпробвана върху хора с наднормено тегло от различни възрастови групи. Извън тази програма, т.е. срещу допълнително заплащане, в центъра се прави изследване с Вега тест – апаратура, която определя индивидуалната поносимост към 240 вида храни и подправки. Може да си направите този тест и другаде, но така и така сте влезли в „Островче“, посъвет-вайте се с организма си какво иска и какво не, за да е в добър тонус.
Другата 10-дневна програма е за детоксикация. Също както програми „Редукция“ и „Антицелулит“, тя започва с лекарски преглед, измервания и изследвания, определяне на индекса на телесната маса. Освен балансирано диетично хранене за очистване тя включва и 3 процедури хидроколонтерапия (очистване на дебелото черво) със специален апарат и под лекарски контрол, 4 за йонно очистване с актуалната японска разработка, която вече сме ви представяли (бр. 124).    
Макар че едва ли ще ви доскучае 10 дни да ви глезят и да ви потягат за нови делови подвизи, комплексът предлага със собствен превоз излети до близки забележителности. А те си струват – на къса дистанция е архитектурният резерват от римско време Абритус, уникалната тракийска гробница в с. Свещари, прочутото мюсюлманско светилище Демир Баба теке, римската крепост Мисионис...
малко лична история за десерт
Тя е на единия от собствениците на СПА комплекс „Островче“, Илко Илиев. Моряк по професия, той се разболял от хепатит. И по време на възстановяването си напълнял здравата. Отслабвал и в дебелариума в град Трън, и при д-р Емилова в Св. Константин и Елена. По време на тези престои в главата му се оформила идеята да изгради собствен комплекс за отслабване и отдих, където в удобство и уют да предлага на нуждаещите се подходящи терапии. Когато обявили за продажба на търг бившата резиденция на Кубадински, Илко нямал финансова възможност да участва. Но мястото го пленило и имал-нямал път натам, все се отбивал да го погледне. Години по-късно го купил – само къщата, в която заживял. А когато уредил и собствеността върху прилежащите земи, се стегнал и само за две години построил „Островче“. С хотелска част от 36 стаи и  5 къщички, обзаведени всяка в различен цвят. Със собствен път и паркинг. С дву-етажен ресторант с открита тераса, с 25-метров басейн, с две зали за гимнастика и танци, с игрище за футбол, баскетбол и волейбол. Със СПА център, в който има 4 кабини за водни процедури, безброй помещения за шоколадови и винени терапии, за масажи с ароматни масла, мед, за маски с хума, за топли обвивания... С финландска и инфрачервена сауна, парна баня и хамам, тепидариум. С просторно помещение за отдих, в което до всяка лежанка има индивидуални слушалки за музика по избор. С физиотерапевтичен център с 21 кабини, какъвто няма в нито една клиника у нас. С ултрамодерна апаратура за ултразвуково, електромагнитно, светлинно и топлинно лечение, управлявана от отбор подготвени кинезитерапевти. С конферентна зала, оборудвана с мултимедия, флипчарт и озвучаване. Правил всичко като за себе си, не жалел нито пари, нито материали, нито апаратура. Затова му се получило толкова истинско и човешко.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР