красивите също плачат

Човек трудно би повярвал, че красавиците, които се усмихват от модните списания и телевизионните екрани, са комплексарки на тема външност.

Свобoда Сидерова 03 April 2009

И въпреки това e истина. Тайната на безупречния им вид се крие в умението да скриват недостатъците и да превръщат дефекта в ефект.

Клаудия Шифър

хиксобразни крака и проскубана грива

мерки 182 см, 58 кг, 92-62-92

Самият Карл Лагерфелд, който открива Клаудия за модата, признава, че когато за пръв път я вижда, тя ходи като... патица. Сега е шлфовала до съвършенство походката и е почти невъзможно да се забележи, че краката и са малко тежки и леко хиксобразни. Именно заради този дефект немкинята получава прякора Тру-тру. Когато Клаудия се качи на подиума с ботуши на високи токчета, ефектът от търкането на колената е просто драматичен. Злобарите още сплетничат, че гривата й е проскубана и рядка. Но преди всяко излизане на сцената става чудо - изведнъж Тру-тру се появява с прекрасни златисни кичури. За целта тя всеки ден мие косата, при това с различен шампоан.

Наоми Кембъл

прекалено се поти и има деформирани от балета ходила

мерки 170 см, 86-61-87

Най-големият проблем на красавицата е прекаленото потене. Дизайнерите изпадат в паника, че ще „украси" копринените тоалети с тъмни кръгове под мишниците и не й позволяват да ги мери преди ревюта. Според думите на Наоми пък косата й е „лоша и къдрава до безобразие", затова постоянно я изправя. Но когато черната пантера плува по подиума (именно така специалистите описват походката й), никой не обръща внимание нито на косата, нито на деформираните от балета стъпала. В центъра на всеобщото внимание са стругованите до съвършенство и дълги до сливиците крака, от които дъхът на мъжете спира и им се завива свят. В интерес на истината, ръцете също са й длъжки и наподобяват махането на вятърна мелница. Наоми прикрива това, като се разхожда по подиума с ръце на кръста.

Линда Еванджелиста

дълъг нос и перука

мерки ръст 185 см, 51 кг, 85-60-87

Прекалено дългият нос е причината Линда да не бъде допусната до финала на конкурса Miss Teen Niagara. Въобще съотечествениците й (Линда е родена в Канада) не я признават за кой знае каква красавица. Имиджмейкърите я съветват да си направи операция, но Линда твърдо вярва, че това ще я лиши от индивидуалност, и отказва. Дори сватбата й с Джералд Маре, един от шефовете на парижката агенция Elite Model Menagement, не й помага да направи кариера като модел. Подиумът я заобичва, когато отрязва косата си. Работата е в това, че Линда има ужасна коса, изтощена от често боядисване. Късата прическа я катапултира на модния Олимп и дизайнерите се надпреварват да я канят за своите ревюта. Линда постоянно е с нова прическа, но това за жалост са перуки - собствената й коса продължава да е далеч от съвършенството. Линда ненавижда тънките си устни и мускулестите рамене, но най-голямата й тайна е малко петънце на гърдите. Това е причината моделката да се появява рядко в прекалено разголени тоалети.

Синди Крауфорд

обречена на целулит и стърчащи уши

мерки 176 см, 56 кг, 85-60-87

Още като дете Синди е склонна към напълняване. Ставайки модел, ляга под ножа, но резултатът от отстраняване на мастните натрупвания не е кой знае какъв. Борбата с наднорменото тегло изисква интензивни физически натоварвания и тя си наема персонален треньор. Румънецът Раду Теодореску разработва за нея специален комплект, който Синди издава на касета. Всеки ден тя плува по час. Ако й се налага да пътува, мъкне със себе си тренажор за ходене и отмахва като момиченце по 15 км на ден. Бившата моделка се кълне, че всекидневното втриване на мляно кафе и зехтин в проблемните участъци й позволява да дължи нещата под контрол. Въпреки че отдавна не хапва любимите супи и сладкиши, зложелатели твърдят, че на бедрата и дупето й вече има наченки на целулит. Прическата й е една и съща още от ученическите години. Отговорът на загадката е много прост. Божествената Синди има асиметрични уши, които старетелно крие под косата. Притесняват я още безформените и прекалено широки ходила, които тя при всяка възможност напъхва в тесни обувки с високи токчета. Що се касае до прочутата бенка над горната устна, то Синди успя от дефект да я превърне в ефект и сега тя е запазената й марка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР