Луда жена

Шантави или авангардни? Трудно е да се каже. Едно е ясно: предложенията на дизайнерите са повече от забавни.

Свобoда Сидерова 14 March 2011

Шантави или авангардни? Трудно е да се каже. Едно е ясно: предложенията на дизайнерите са повече от забавни. Някои даже напомнят за влакче в увеселителен парк

Ще оцелеят ли анорексичките?

Отговор на сакралния въпрос дава Dsquared2. Съдейки по ходещата по подиума закачалка, маниачките на тема диета още дълго няма да се покаят. Jean Paul Gaultier бе от малкото апостоли, който посочи верния път. Дизайнерът направи заключителната си обиколка със сладострастната Бет Дито. Облечената в тюлен корсет, мрежести чорапогащи и високи токчета пухкавелка е радост за окото, особено за онези, които не си падат по кокали. Модни наблюдатели се надяват, че моделите plus size вече няма да са изключения.












Оранжево небето, оранжева косата
Може, ако става дума за перука. Морковеният й цвят за някои дизайнери е артистично кредо. Junya Watanabe например го допълва с нахлупен на главата чорап и шапка от 50-те. John Galliano поръсва омотаните като паяжина около главата калчища с фалшиви капки кръв. Маестро, Хелоуин отдавна мина. 





Хайде на бананите

Ако се питате дали можете да упражнявате търговска дейност на Женския пазар, категоричният отговор е „Да, скъпа“. Уличната визия на Zac Posen – яркожълти сенки и графична очна линия в гънката на горния клепач и в основата на долния за кабаре ефект, подсказва, че бананите няма да останат непродадени. Масло в жълтата треска наливат и Peter Som и L.A.M.B. Дали това е фешън тенденция, или просто ни вземат за канарчета?  



Игра на филми

Стане ли дума за Vivienne Westwood, никога не знаем какво да очакваме. Лицето на моделите е добре „опаковано“ като на средновековен воин с пролуки само за очите и устните. Любителите на хоръра ще съзрат известна прилика с лудия психиатър канибал от филма „Мълчанието на агнетата“. Далеч „по-мек“ вариант е маската-спортна кола на Manish Arora в тон с характерния за колекцията футуристичен барок. Лейди Гага може и да не е гледала „Кацнал на едно дърво“ или сериала “Индия - любовна история”, но няма как да не оцени маниашкия аксесоар и грима в стил Боливуд – коралови устни и детайли от златен варак. 












На индианската пътека на войната

Племенната тема се оказа знакова за стилистите от Altuzarra. Прилизана назад и „инжектирана“ от едната страна на главата с неонов гел на водна основа в жълто, червено, оранжево или синьо, прическата ще ви помогне да спечелите битката с противоположния пол. Ако пънкарската визия от 70-те ви се вижда too much, опитайте с гребени от костенурка. Предложението е на Rick Owens. Преминаващият през веждите боен макияж на очите във формата на крила на молец е за разкош. И Vivienne Westwood Red Label стъпи на пътеката на войната. Макар че според визажистите хвърлената цветна светлина върху лицето (все едно лъчи преминават през витраж) не е грим. Да, бе, да! Все пак трябва да има елемент на театър в шоуто.










Глем пънк в неоново

Vivienne Westwood отново демонстрира бунтарски дух в haute couture колекцията си Anglomania. Бабата на модния дизайн „овкусява“ емблематичния си пънк стил от 70-те и 80-те с елементи на пиратство и глем рок. Омазаната в ярки неонови и най-вече разноцветни сенки околоочна зона перфектно се връзва с гофрираната коса тип птиче гнездо. Alexandre Herchcovitch призовава към по-смели решения, налагайки устни в абсолютно непрозрачно зелено или синьо в тон с роклята, обувките и маникюра. Хммм, идеята да превърнете устните в аксесоар към тоалета определено си струва.   
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР