Там, на хоризонта

Няма лош ден за косата. Има пренебрегване на опасните UV лъчи, солта и хлора

eva.bg 06 August 2018

Не се заблуждавайте - „слънчевите зайчета” в косата може и да са секси, но появата им говори, че милувките на дневното светило са били агресивни. И само защото не усещате болка от изгаряне, не значи, че косата страда по-малко от кожата. Споко. Все още нищо не е изгубено, стига да следвате стратегията на EVA. 

Къде ми е шапката?
Шапката наред с тюрбана е сред водещите аксесоари. Тя не само допълва актуалните трендове – кънтри, геометричен принт, романтичност, - но и пази от слънчевите лъчи. Да не говорим, че спасява от зле направена прическа или липсата на такава.

Плажен миминум
Маслата и млеката с UV филтри към слънчевите линии за коса обвиват в невидим филм косъма, приглаждат люспите му и не позволяват на солта и хлора да проникнат в сърцевината му. Нанасяйте ги максимално щедро, без да се страхувате, че ще омазните или ще утежните косата. Разкрасяващият им ефект също не е за пренебрегване.

Каолин и доматен сок срещу визията на русалка 
Задача номер едно след плажа или басейна е да изплакнете косата. Също като слънцето, солта и хлорът са опасни противници, които дехидратират косъма, увреждат структурата и променят цвета му. Ако шампоанът за след слънце няма антихлор ефект, два лесни трика ще ви помогнат да се отървете от нежелания зеленикав или червеникав нюанс (това се случва съответно със светлата и кестенявата коса в басейна). Не е за вярване, но хлорът може да бъде неутрализиран с почистваща маска за лице с каолин (бялата глина е прекрасен абсорбатор) или с доматен сок. През лятото хидратиращите маски за коса от препоръчителни се превръщат в необходими. Най-действените формули са с алое вера и растителни масла, богати на есенциални мастни киселини.

Доза небрежност и мокър ефект
Именно това са съставките на успеха на тазгодишния плажен стил. Събраната на опашка коса и непокорните кичури придават на образа естественост и нежна чувственост. Ако нямате подръка стилизиращо средство, използвайте балсам под формата на пяна и оформете косата не с четка, а с ръце, както правят стилистите зад кулисите на дефилетата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР