Близък е този, с когото си направил поне едно неприлично нещо в живота си

според Игор Незовибатко и Наталия Кобилкина

23 February 2012

според Игор Незовибатко и Наталия Кобилкина

През есента на 2011 в София присъствах на интересен и забавен семинар, воден от Игор Незовибатко и Наталия Кобилкина. Името на семинара беше „Секс и пари“. Предстои провеждането на същия семинар и през март. Затова бих искала да ви разкажа малко за него. За мен беше интересен опит. Всичко, което не ви разказвам, си заслужава да опитате сами.


визитка 1

Игор е колоритна, артистична и интересна личност. Бивш актьор, режисьор и създател на тетър „Мистерия N”, в който играели антични комедии и трагедии, защото в тях, твърди Игор има много еротика. После е бил автор и режисьор на телевизионни предавания. Станал един от създателите на руското движение на нудистите. Написал е осем книги за съблазняването, отпускането, секса, чувствата, щастието, законите на очарованието и е гуру в областта на тренингите за личностно развитие и сексологията.

визитка 2

Наталия Кобилкина е вече известна у нас сексоложка, сътрудничка на сп. EVA, познавач на женско-мъжките отношения и секса в дълбочина и много смела в разясняването им.


Отпускам се, седнала в полутъмната осветена само от свещи зала, в която се провежда семинарът „Секс и пари“. Усещам как по ръцете ми се плъзват други - от върха на пръстите ми, през дланите към ямките от вътрешната част на лактите. Изпитвам удоволствие при допира на малките, нежни и хладни ръце. Женски със сигурност. Играят с пръсти и длани по продължение на моите. Изтръпвам при доближаването на подмишниците ми. Разрешената зона за докосване е до рамената. Изненадвам се, че може да ми харесва и допирът от жена. След малко женските ръце са заменени от мъжки – по-неуверени, топли, изучаващи. Приятно ми е, любопитно и неизвестно. Смисълът на тази демонстрация е да се убедим, че удоволствие можеш да получиш от всеки и че сексуалното общуване е въпрос на доверие и отпускане.


Това е финалът на семинара „Секс и пари“, воден от руския тренер по личностно развитие Игор Незовитбатко и сексоложката Наталия Кобилкина през есента на 2011, който поради големия интерес имаше и втора дата.

Бяхме много, сигурно над 20 души на този семинар. Беше много интересно. Имаше различни ролеви игри, демонстриращи интересни и важни заключения. Говорихме за това, че парите обичат и отиват при тези, които рискуват и са смели да бъдат първи и нетрадиционни. Че на хубав секс и на богатство се радват склонните да напускат и разширяват зоната си на комфорт. Че във всеки от нас има двама „съветника“, условно наречениизследовател“ и контрольор“. Изследователят е готов да учи нови неща, да изучава себе си и света. Контрольорът иска да контролира целия процес и е консервативен към промените. И колкото повече упражняваме един от двамата, толкова по-лесно можем да го използваме.

Защо на хората никога не им стигат парите и секса? - попита Игор и обясни. - Защото, първо, очакваме някой друг да направи нещо вместо нас и тогава ние да се включим. И второ, не осъзнаваме, че в живота всичко се променя. Докато съм зает да запазя нещо, което вече притежавам, или съм постигнал, животът минава покрай мен. Да го задържа е невъзможно. Това би ме направило по-малко богат и с по-малко надежда, че моят идеален сексуален партньор ще се появи или че ще спечеля парите, от които имам нужда.“

Както ни обясниха Наталия и Игор, сексът и парите са две от областите в живота, които товарим с най-много очаквания и желания. Там се стремим да бъдем харесвани, да управляваме ситуацията, да не се срамуваме. Те са източник на комфорт и удоволствие, средство за самоутвърждаване и увеличително стъкло на характера ни. Те са и областите, в които най-ясно се изявяват страховете ни.

Оказа се, че според проучвания само 30 % от жените получават оргазми всеки път при секс, на 30 % им се случва да свършат, но биха искали да е по-често, а 30% изпитват оргазъм само при мастурбация, когато са сами. И още – това, че мъжете еякулират, не е равно по размер на удоволствието, което биха изпитали, ако получат и емоционален оргазъм. А постигането му е фин процес, който няма нищо общо със старанието. Ако много се стараеш, той просто си тръгва. Тайните на оргазма са доверието и отпускането.


Игор и Наталия завършиха семинара с думите, че след трите часа, които преживяхме заедно, може би вече можем да се наречем близки и приятели, защото близък е този, с когото си направил поне едно неприлично нещо в живота си.


ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР