Линия на хоризонта

Ярка, графична или с лек опушен ефект и не на обичайното място. Очната линия никога не е много, а още по-малко – скучна

Свобoда Сидерова 11 July 2015

Yoana Barashi

Най-интересните предложения, които поразяват в самото сърце, са при Haute Couture. Над синята черта, разнесена с четка по формата на окото, Armani Prive нанася двойна златна. Atelier Versace очертава основата на двата реда мигли и края на арката на веждите в кобалтово.

И при двете марки трите черти се сливат във връх на триъгълник. „Дуото“ на Nanette Lepore е в сребристобяло. Хрумката на Delpozo напомня по-скоро живопис: очна линия в нежнорозово на фона на сенки в бледозелено. Yoana Baraschi, Giamba, Tracy Reese и Veronica Beard залагат на техниката банан, премествайки очната линия в гънката на горния клепач.

Sharon Wauchob акцентира само на частта, разположена малко по-високо от вътрешния ъгъл. Долният клепач също е акцент. (Най-радостни от факта със сигурност ще са рокерките и... Кейт Мидълтън). Подчертава се както лигавицата, така и основата на миглите, при това не особено старателно.

Orla Kiely съчетава очната линия с мигли а ла Туиги. Felder Felder е една от малкото марки, която съобразява макиажа на очите с цветотипа. Брюнетките са с долна очна линия в горчица, а блондинките – в зелено-кафяво.

Зеленината на долния клепач Christian Wijnants обяснява с ландшафта на сливаща се с морето гора. Приветства се и омбрето на Holly Fulton – преход от бяло към синьо.

Джъмбо и сенките молив се завръщат в строя  

Можете да дадете „почивка“ на класическата очна линия и молива за очи. Функцията им се поема от хибриден продукт. Нито прекалено дебел, нито прекалено тънък, моливът джъмбо се използва още като сенки и очна линия. N.B. Форматът е изключително удобен за чанта.

Други плюсове са кремообразна текстура, недразнеща лигавицата на клепача, и дълготраен и водоустойчив ефект. Миксът от зелен чай, камелия и бял лилиум във Phyto-Eye Twist на Sisley се грижи за кожата. Сенките молив Stylo Eyeshadow Fresh Effect от лятната колекция на Chanel не са точно джъмбо, но са също толкова атрактивни – формулата им леко охлажда клепача, гарантирайки комфорт в жегата. Цветовете са посветени на любимата на Коко Шанел Френска Ривиера.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР