Странните диети на звездите

eva.bg 21 June 2023

Зад блестящия външен вид и те се оказват хора като нас и пред тях често стои проблемът „с какво да се храня, за да изглеждам добре“. Все пак отчитаме, че работата им зависи от това да изглеждат добре и мотивацията им е значително по-силна от нашата.

Диета със зелева супа

Правила на хранене: Лесна за спазване и приготвяне диета, в която в продължение на 7 дни може да се храните единствено със зелева супа. Приготвяте я от зеле, черен пипер, лек и целина, но забравяте за сол и подправки.

Особено внимание: Тази диета се оказва доста опасна за организма, тъй като за седмица еднообразието в храната, може да ви засити, но организмът ви няма да получи достатъчно хранителни вещества от които се нуждае. Ще изпита нужда от калций желязо, цинк, витамини от група В. Истината е, че губите тегло, но това се дължи не на изменение в процесите на хранене, а на елементарен недостиг от протеини и калории.

Странични ефекти: Ще страдате не само от паднало самочувствие, но има вероятност от подуване на корема и увеличаване на теглото в дългосрочен план.

Привърженици: Сара Мишел Гелър

 Заместващи диети

Правила на хранене: По-скоро това не е отделна диета, а сегмент с оригинална хранителни хрумки на отделни специалисти и диетолози. Много от тях се базират на консумацията само и единствено на шоколад, мляко или други монопродукт, които заместват обичайната храна през деня. Тоест ядете единствено само една храна.

Особено внимание: За повечето подобни хранителни режими няма никакво медицинско потвърждение за ефикасността им. Желателно ако решите да я започнете да сте под медицинско наблюдение и в никакъв случай не я правете повече от 12 седмици.

Странични ефекти: Нетрадиционният подход към храненето със сигурност ще доведе до хранителен дефицит, синдром на раздразнените черва или констипация.

Привърженици: Ким Кардашиян

 

Диета с бебешки храни

Правила на хранене: Това е една от най-странните и неразбираеми диети, завладяла голяма част от звездите в Холивуд. Разработена е изключително върху продукти, с които се изхранват бебета и малки деца като супи, каши и пюрета, в повечето случаи предназначени за кърмачета. Интересното е, че се храните 14 пъти на ден и ако на вас специално тази опция на хранителен режим се оказва прекалено радикална, може да ви разрешат да включите и някои от храните за възрастни.

Особено внимание: Диетата за повечето от специалистите няма никакъв смисъл. Храната не е предназначена за възрастни, а за бебета и в нея липсват основни хранителни вещества. Порциите са прекалено малки и няма никаква логика защо трябва да се чувстваме отново деца.

Странични ефекти: Постоянна умора и липса на желязо, които могат до доведат до анемия.

Привърженици: Рийз Уидърспун

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР