С дъх на лимони

В средата на лятото мечтите са свързани с пътешествия и екзотични почивки. Парфюмеристите предугаждат нашите желания и ни канят да споделим емоциите им

Рени Аврамова 21 July 2018

Огрените от слънчевите лъчи скали Фаральони на остров Капри са фон за чувствен летен романс, оставящ незабравими спомени за бягство сред природата. Със свеж полъх от Dolce & Gabbana Light Blue Italian Zest ще се почувствате като Бианка Балти и Дейвид Ганди, наслаждаващи се на чувствеността и любовта помежду им. Атмосферата е заредена с ухание на лимонова кора и бергамот, ободрени от нотки на сицилиански кедър и ябълка грени смит, преплетени с букет от деликатна бяла роза и жасминови венчелистчета. Празник на радостта и абсолютната женственост.

През ХVІІ век дукесата на Бранчиано, известна като принцесата на Нерола, градче близо до Рим, се влюбва в уханието на цвета на портокаловото дърво Амара и парфюмира с него всичко около себе си. Днес нежният, ефирен и слънчев аромат от Средиземноморието действа като магнетичен пристрастяващ еликсир. Капка от богатата на контрасти композиция Neroli Amara N0I783 MG на Van Cleef&Arpels създава изненадваща алхимия с кожата и я обгръща в парфюмен шлейф от безтегловни венчелистчета нероли, подправени с цитруси и червени плодове.

Третата спирка от пътешествието ни в Средиземноморието е остров Фавиняна, но по залез, когато кожата е затоплена от слънцето, пламти и излъчва чувственост и желание. Парфюмът Solarissimo на Azzaro изгрява с акорди на захаросани лимони и градински чай, в зенита се усеща вкус на кафяв ром и пикантен джинджифил, а на финала нощта бавно се спуска с наситени фасети на тютюн и смолист кедър.

Да уловим момента чрез чувствена и мистериозна алхимия в земите, където се срещат Ориент и Запад, ни приканва Жозе Айзенберг с колекцията аромати Les Orientaux Latins на Eisenberg. Свят с хилядолетни традиции и скъпоценни материали отключва желанията ни с възможности за незабравими емоции. В колекцията са включени 12 парфюмни води, заредени с послания и символи, всеки носещ своя ключ за вратите на наслади и удоволствия. Арабски нощи в пустинята или градините на Шехерезада, уханията подчертават характера и индивидуалността ни.

На едно напълно различно пътешествие в Близкия изток се отправяме с парфюма Vanilla & Leather на S.T. Dupont. Френската марка с почти 150-годишна история предлага собствена дефиниция на лукса и с вкусния ориенталски аромат отдава почит на уникалните майстори от Ориента. Окъпаният в течно злато флакон е украсен с ванилови цветчета и крие запленяващо ухание на ориенталска ванилия, оставяща уникален подпис върху кожата. Сетивата са завладени и от чувствени нотки на розов пипер, канела и златен шафран, скрити като скъпоценни камъни сред жасмин и тютюн.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР