Топ 10 на най-красивите острови

Излезе ежегодната класация на Travel & Leisure

24 July 2018

Ява

Око искате да почивате на остров, то ето класация на Топ 10 за 2018 година. Тя се изготвя ежегодно от Travel&Leisure и в общи линии доказва, че представата за райско кътче включва доста показатели – от водопадите и чудесата на природата, през плажовете, храната, гостоприемството на местните и т.н. представяме ви най-предпочитаните от туристите острови за 2018, за които са гласували десетки хиляди хора от цял свят.

На първо място не са традиционни фаворити като хавайския Мауи, Бора Бора или Таити, а индонезийският остров Ява. Противно на очакванията, че хората предпочитат самотни и диви острови, в случая е точно обратното. Той е икономически и географски център на Индонезия, дом на 141 милиона души. Въпреки факта, че е гъсто населен, туристите го предпочитат заради невероятните природни и културни забележителности – водопади, храмове, защитени природни резерватии. Участниците в гласуването, въз основа на което се прави класацията, са дали на остров Ява цели 95.28 точки от възможните 100 точки

Всъщност, Индонезия определено се очертава като любима дестинация, защото на второ място е Бали, на трето Ломбок. Ето и целият Топ 10.

1. Ява, Индонезия

2. Бали, Индонезия

3. Ламбок, Индонезия

4. Малдивите

5. Уайхеке, Нова Зеландиия

6. Палаван, Филипините

7. Мавриций

8. Себу, Филипините

9. Парос, Гърция

10. Тасмания, Австралия

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР