Талятели с пушена сьомга и запечени кедрови ядки

21 август 2018

Снимка: Диана Шингарова

Запечете кедрови ядки на сух тиган. Сварете пастата, както е указано на опаковката. В друг тиган в малко зехтин запържете 2-3 скилидки чесън и 2-3 филенца аншоа, двете ситно накълцани, добавете пресен грах и броколи, накъсани на цветчета. Когато зеленчуците са почти готови, добавете сметана и пармезан. Гответе, докато сиренето се разтопи. Поднесете талятелите със сметановия сос със свежи зеленчуци. Добавете филенца пушена сьомга. Много добра комбинация е, ако вместо сьомга изберете скариди, приготвени набързо на грил тиган. Поръсете със запечените кедрови ядки и още пармезан.

Ако предпочитате ястието ви да има пикантен оттенък, щипка лют пипер ще донесе още огън в лятното ви настроение. За добър контраст на вкусовете препоръчвам добре охладено бяло вино. Наздраве!

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР