Дрескод: моряшка фанелка

Ути ще готви, Део ще води, Pavell & Venci Venc ще пеят. Адресът на 8 септември е Царево, за Рибния фест.

Адриана Попова 06 September 2018

Рибният фест в Царево е едно от най-цветните събития по нашето Черноморие преди началото на есента. Няма официален дрескод, но моряшката фанелка е класически избор. Изключително зареждаща гледка е да видиш „моряшкото“ множество, което залива царевското пристанище и да се поразходиш измежду масите, около които се събират и местните фамилии, размесени с гости от близо и далеч. Фестът ще съвпадне и с един от етапите на регатата „Съединение“, когато десетки бели платна изпълват морето край града. Гледката е възхитителна.

Тази година ще бъде осмото издание на рибния фест. Празникът ще започне на 8 септември още от обяд, но множеството хора се появява в по-късния следобед, когато с яхта от черквата на Василико пристига славният отец Стоян, за да благослови случващото се. В 16,30 е началният час на кулинарното състезание по правене на рибена чорба, в което има и звездно участие. Миналата година участваше Белослава с отбор. По традиция пара ще вдигне и огромният казан с рибена чорба, специално докарван от военните моряци за празника. Ути Бъчваров, главен организатор на купона, също по традиция забърква някакъв тип царевска паеля, която се раздава на всички желаещи, а те винаги, винаги са много и са прегладнели.

В 19 ч. започват концертите - на Нели Петкова, на гръцкия певец Андреас с неговия бенд. Но звездите ще са Pavell & Venci Venc, които ще поискат добър живот за себе си и своите близки, както се пее в последния им хит.

Водещ на феста ще е Део, който по традиция се справя чудесно с подобни събития. Към полунощ обаче идва най-впечатляващото зрелище – шоу с фойерверки, което продължава изумително дълго и е също толкова изумително красиво с огнените букети, които разцъфват над залива на Царево и озаряват статуята на тракийската богиня Бендида, издигаща се в края на вълнолома.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР