"Убийството на Гонзаго“ предстои

Недялко Йорданов сподели, че има сантимент към пиесата „Хамлет“ на Шекспир, защото я приема лично.

11 December 2010



Недялко Йорданов сподели, че има сантимент към пиесата „Хамлет“ на Шекспир, защото я приема лично. Заради травмата от загубата на баща си, отровен, когато писателят, поет и драматург бил съвсем малък. Четейки този текст на английския класик, Йорданов винаги си е задавал въпроса какво се случва с актьорите от пиесата, когато Кралят я прекратява.
И когато Тодор Живков не харесал негова постановка в Народния театър, свалили я, а авторът изпаднал в немилост за дълго, текстът за Гонзаго започнал да се подрежда сам. История за живота на актьора – беден, раним, влюбен, разлюбен, но винаги горд. За хората на изкуството като пионки в ръцете на властта и тяхното умение да се съпротивляват както умеят. И още за любовта на жените – понякога измамна, понякога всеотдайна. История за интригите и подслушването.
Спектакълът се играе във Франция и Грузия, но на българска сцена тепърва предстои да заживее. Премиерните му дати са на 14 и 15 декември, следващата седмица в Народния театър. В главната роля, която по първоначалната идея на Недялко щял да изпълнява Андрей Баташов (отказал заради физическа слабост), сега ще видим младия Димо Алексиев. Димо Алексиев е бил герой и на страниците на EVA във фотосесията, в която ви представихме изгряващите талантливи български актьори. В ролите още са Павел Поппандов, Теди Духовникова, Кирил Кавадарков, Васил Бинев.

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР