Полетът с Васко

За първи път вчера в зала 1 на НДК ми се случи

13 May 2011

фотография: румен василев

За първи път вчера в зала 1 на НДК ми се случи изживяването ми на концерт да бъде толкова пълноценно, че да нямам нужда да слушам бисове. Залата беше пълна. А пък Васко Василев, за чийто концерт ви говоря, ни каза, че това е първото му шоу, направено въобще без спонсори. Разходите са били покрити напълно от билетите, купени от публиката.

Беше разкошна вечер! Насладихме се на всякаква музика – през класика, джаз, фламенко, руски песни, до рок (с изнендващата готина поява на Денис Ризов). Толкова богато, пищно изживяване. За първи път на сцена видях и една от сестрите на Васко – Виви. Красиво тънко момиче с блестящо чувство за ритъм. Всички много харесаха солото й. Оказа се, че е свирила вече и на концерта за 40-годишнината на цигуларя и за представяне на книгата му.

Уникална беше и Хенара Кортес – изпълнителката, на чийто фон често танцува големият фламенко-танцьор Хоакин Кортес. Хенара е циганка, пищна красива жена с безбрежен глас. Когато запее фламенко, разридава Вселената. Да добавя и елегантното музикално присъствие на партньорката на Васко Памела, и южната топла мелодичност на Chambao. И самият Васко, лек, виртуозен, усмихнат, играещ си с музиката. Летяхме всички с него.


Турнето му продължава и днес, 13 май – в Стара Загора, в събота, 14 – в Бургас, неделя, 15 - във Варна, в понеделник, 16 – в Русе. Можете да си купите и новия му албум, чиято премиера беше вчера на концерта.


ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР