Хъшовете, когато са истински

“Малък-голям“ е музикален филм на независимия режисьор Ясен Григоров и оператора Темелко Темелков

04 October 2011

Малък-голям“ е музикален филм на независимия режисьор Ясен Григоров и оператора Темелко Темелков. В него има странна музика – поне за моя вкус: траш метъл - Sisters of Radomir, 17 декември, Melekh, чалга от Факултета и песни на ДесиСлава.

По-хубавото е, че има странни хора, от онези, наистина различните. И че можем да ги чуем, как говорят имам предвид – Боби и траш компанията му от групата 17 декември. Долни пияници са тези типове и заедно с това са пълни със светулки. Прехвърлят си през масата бутилки с ракия, кисели краставички и 100-процентова самоирония. Боби има няколко толкова смешни и жалки истории, че не си точно сигурен, че докато се смееш, не плачеш. Защото Боби е талантливо момче, завършил е класическа китара в Академията, и е абсолютно пропаднал. Както понякога пропадат добрите и малко безволеви хора, когато трябва да живеят във време, когато ти трябва повече воля и почти никаква доброта.

И това са истинските хъшове, а не онези телевизионно-баналните със селския им цинизъм. Чуйте Боби и хората му – те са цинични, но поради истинската болка от живота. Е, и понякога заради кофти алкохол, разбира се.

Малък-голям“ в частта му Боби и компания е като кино вариант на „Алкохол“ на Калин Терзийски. Не знам къде може да го гледате. Когато Ясен ми каже – ще ви кажа.


Режисьорът Ясен Григоров и ДесиСлава

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР