Анатомия на дизайна

Естествени материали, луксозни настилки и дизайнерски мебели

Елка Влаховска 17 February 2014

холът и трапезарията, обединени в една зона

Снимка: Светослав Караджов

Всичко това се обединява в концепцията на този модерен градски интериор. Изчистената му визия не кореспондира със суровия минимализъм на 90-те, макар да липсват бъбриви декоративни предмети. Тук господар е всеки детайл, премислен така, че да събужда емоции и да не позволява на разума да изпада в естетическо вцепенение. Може би и защото интериорът е разработен със съдействието на дизайнера Ники Кандeлеро, специализирал интериорен дизайн в Политехниката на Милано. Занимавал се е и с дизайн на яхти. Както е известно, в дизайна на луксозните плавателни съдове има две неотменни правила: използване на изключително качествени материали, устойчиви на капризите на времето, и усвояване на всеки сантиметър пространство за постигане на максимален комфорт. 

Собственикът решава да преобрази наследствения апартамент в центъра на София, който е с типичните за старото строителство затворени помещения – вестибюл, хол, преходна спалня, втора спалня, кухня и баня. Отварят се порталите, за да се обедини пространството хол-трапезария. Премахната е кахлената камина и стените са облечени в ефектна ламперия от естествено дърво. Мраморна настилка обособява зоната на хола с дизайнерските мебели на италианската компания Poliform, а трапезарията е с гранитогрес, който имитира дърво и перфектно се съчетава с ламперията. Оригинален акцент в кухнята е пластичното решение на барплота и съчетанието му с бар-столчетата. Разчупените форми осмислят по оригинален начин иначе тясното пространство. Дори сервизите за чай и кафе хармонират с този ансамбъл – подбрани са във фасетни форми и в монохромни цветове.

Интериорът кореспондира на нагласите на модерния градски „хищник“ – след напрегнат, изпълнен с работни срещи бизнес ден да намери убежище в комфортна, ненатрапчива с цветове среда. Естественото дърво осмисля усещането за модерен уют в спалнята. Натурален шоколад, карамел и мляко с какао са цветовите нюанси, които обединяват всички зони в дома и предизвикват отпускане на сетивата в царството на чувствените наслади. Прецизно подбраните фотографии в рамки и емблематичният полилей на Инго Маурер със закачени снимки и поетични послания допълват усещането за преход от агресията на деня към романтиката на интимните часове.

След основен ремонт и дизайнерско преобразяване апартаментът е обявен за продажба в сайта за най-луксозните български имоти uniqueestates. Повече информация може да откриете на www.UES.bg или на тел. 0882 600 600. Снимките са осъществени с любезното съдействие на Unique Estates.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР