Самоуби се приятелката на Мик Джагър

Дизайнерката Лорън Скот бе намерена мъртва в Манхатън, докато „Ролинг Стоунс“ бяха в Австралия за световното си турне

eva.bg 18 March 2014

Снимка: getty images/guliver

Дългогодишната приятелка на Мик Джагър Лорън Скот бе намерена мъртва в апартамента й в Манхатън. Засега официалната версия на полицията е, че 49-годишната дизайнерка се е самоубила. Според докладите на разследващите тя се е обесила на дръжката на вратата с шал. Лорън Скот бе открита от асистентката си. Тя не е оставила предсмъртно писмо, но малко преди да се самоубие е изпратила съобщение до асистентката си да намине през апартамента.

Едва ли някой би могъл да знае със сигурност конкретната причина, поради която е посегнала на живота си. Но основната версия е, че се е самоубила заради дългове и защото се срамувала от провала на фирмата си LS Fashion LTD. От 2009 г. насам дълговете й непрекъснато се увеличават и в момента са над шест милиона долара. Тя отмени в последния момент и шоуто си в рамките на Седмицата на модата в Лондон. Тогава хвърли вината върху доставчиците на платове, които били закъснели и нямало как да подготвят тоалетите. Но според близки до Скот, просто нямала средства, за да финансира шоуто си.

В момента, в който приятелката на Джагър е посегнала на живота си, той и останалите музиканти от „Ролинг Стоунс“ бяха в Австралия, където утре трябваше да стартират шест поредни концерта. Фронтменът на рокаджиите вечерял в ресторант, когато му казали трагичната новина. И веднага си тръгнал. Представител на Джагър категорично отрече появилите се информации, че със Скот вече не били двойка. Той заяви, че това са измислици, че двамата не са се разделяли и Мик Джагър бил „шокиран и съкрушен“ от новината за смъртта й. Той и Скот са заедно от 2001 година. Концертът на „Ролинг Стоунс“, планиран за сряда, бе отменен.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР