Между кориците

Mайсторската, полезнaтa, мистериозната, филмовата, зареждащата

12 April 2014

Mайсторската
Джумпа Лахири „Непривична земя“, ИК „Жанет 45“

Зверски добре пише тази красива индийка – Джумпа Лахири, родена в Лондон и израсла в Щатите. Историите й за хора с нейната съдба – присадени в друга държава и с вътрешна драма поради това, вече й донесоха „Пулицър“. В новите си осем разказа тя продължава темата. Усещането е, че четеш роман.

Полезнaтa
Д-р Луис Боргенихт и д-р Джо Боргенихт „Бебето - ръководство на употреба“, ИК „Вакон“

Идеята, че новопоявилото се бебе може да бъде разглеждано като персонален компютър, който върви с инструкции за експлоатацията му, ще допадне може би повече на татковците. „Инструктажът“ е написан от двама известни педиатри и вдъхва увереност на новопокръстените родители.

Мистериозната
Розамънд Лъптън „После“, ИК „Ентусиаст“

„Ако имате нужда от нещо наистина разтърсващо, което ще ви накара да се чувствате комфортно и едновременно ще ви смути неимоверно, прочетете „После“ от Розамънд Лъптън“ – пише сайтът на Опра Уинфри. Пожар, в който обгарят майка и дъщеря, „подпалва“ тази история, а в нея никой не е това, за което се представя.

Филмовата
Матю Куик „Наръчник на оптимиста“, ИК „Емас“

Не се притеснявайте, ако сте гледали филма. Книжният му първообраз не е така полят с мед. Мъж с биполярно разстройство се опитва да си върне съпругата, вярвайки, че животът му се режисира от самия Господ. Среща не по-малко психически нестабилната Тифани, която единствена не го притиска да бъде някой друг.

Зареждащата
Джералд Даръл „Прици, зверове и роднини“, ИК „Колибри“

Ако искате да проведете автосмехотерапия, това е книгата. Пълна догоре с английски хумор, тя разказва за престоя на семейството на Дж. Даръл в Корфу, когато той е на 10. След като прочетете описанията на гръцка сватба и съдебно дело, ще понесете 2–3 скучни съвещания в офиса, без да ви мигне окото.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР