Храната като изкуство

Хитър начин да накарате детето ви да яде плодове и зеленчуци

eva.bg 23 April 2014

Ето няколко изобретателни родители, които са успели на накарат злоядите си деца да очакват с нетърпение закуската или обяда. Англичанката Грейс Хол, която е счетоводителка по професия, се е сблъсквала с проблема на всеки родител – нежеланието на сина й да яде здравословна храна. Но в крайна сметка шестгодишният малчуган се влюбил в морковите, зеления фасул, чушките и плодовете, защото майка му ги превръща в извънземни, супергерои и животни.

32-годишната Грейс всеки ден подготвя на сина си закуската и обяда за училище. И той няма търпение да отвори капака на кутията си, за да види какво е сътворила майка му този път. Съучениците и учителите му също. Дали ще е сандвич като Спайдърмен, яйца като овчици или пъпеш като пиленце – целта е малчуганът да си изяде храната. И той го прави.

Досега Грейс Хол е спретнала над 300 забавни порции за сина си, които е превърнала в изкуство. И заради големия интерес към тях си е направила блог, където пуска техни снимки. В момента домакинята има над 7 500 почитатели, които следят ежедневните й постове.

Грейс не е единствената. Бо Кофрън е татко на три деца и живее в Сан Франциско. Той даже е успял да превърне в бизнес приготвянето на детската храна. В сайта му Lunchbox Dad, какъвто е и прякорът на Бо, може да откриете доста находчиви и креативни решения за създаването на забавна и здравословна храна, която детето ви да яде с удоволствие.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР