Коя сте вие, мисис Клуни?

Какво не знаем за жената, която накара заклетия ерген Джордж Клуни да й предложи брак

Деяна Ангелова 18 August 2014

Снимка: Corbis

Две десетилетия вечният ерген Джордж Клуни повтаря, че бракът и децата не са за него. Когато светът най-накрая му повярва, той изненада всички. Женкарят, който през две години сменяше приятелките си с някоя още по-млада и още по-красива, срещна голямата любов.

И 53-годишният Клуни се предаде. Заклетият ерген (в интерес на истината той все пак се е женил – през 1989 г. за Талия Болсъм, но годините на голямата си слава изкара без пръстен на ръката) е сгоден. А големият въпрос е – коя е жената, която успя да го накара за броени месеци да промени убежденията, с които е живял години наред.

Амал Аламудин – красавицата от Бейрут

За разлика от всичките му бивши вече приятелки 36-годишната Амал Аламудин няма нищо общо със света на шоубизнеса. Тя не е запозната с папараците, червените килими и жълтата преса, но знае много за международното право, екстрадирането и криминалните закони, защото е адвокат. Красива е, естествено. Но освен това е интелигентна, високообразована и независима. Амал е родена в Бейрут, в едно от най-уважаваните ливански семейства – род на интелектуалци, политици, журналисти и бизнесмени.

Прадядо й е бил министър, един от най-известните икономисти в арабския свят. Баба й е първата жена, завършила Американския университет в Бейрут. Баща й Рамзи е професор по бизнес и икономика. Майка й Бария е известен журналист, носител на множество награди и е интервюирала хора като Бил Клинтън, Маргарет Тачър, Фидел Кастро.

През 1987 г. родителите й емигрират в Лондон, за да се спасят от бушуващата гражданска война в Ливан. Имат средствата и желанието да осигурят най-доброто образование на децата си. Амал има една сестра и двама братя. Завършва престижния колеж „Сейнт Хюз“ в Оксфорд, а след това учи право в Ню Йорк. Специализира международно и криминално право, екстрадиране и човешки права.

Била е съветник на генералния секретар на ООН Кофи Анан по въпроси, свързани със Сирия, помагала е на бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко преди да бъде изпратена в затвора, представлява създателя на „Уикилийкс“ Джулиан Асанж в процеса за екстрадирането му от Швеция и е правен съветник на краля на Бахрейн.

„Тя е много умно момиче. С нея никога не е скучно. Занимава се с изключително интересни случаи, работила е в международния съд в Хага. Има невероятни истории. Не се занимава със съдебни процеси от типа на „апартаментът ми се наводни“ или „кучето ми ухапа твоята котка“. Освен това е много дискретна“ – заяви пред медиите Жан Пигози, бизнесмен, филантроп и приятел на влюбената двойка. „Джордж най-накрая намери жена, с която са равностойни интелектуално. Освен това няма нищо общо с шоубизнеса. Тя е прекрасно момиче“ – хвали я и майката на Клуни.

Първата им среща

Джордж и Амал се запознават по време на благотворително събитие през септември миналата година. С опитното око на заклет женкар той веднага я забелязва. Прави всичко възможно, за да ги представят един на друг. И тогава разбира, че Амал не е просто екзотична красавица, а сериозен адвокат, занимаващ се с важни международни дела. Тя обаче прави немислимото – след няколкоминутен общ разговор се извинява и се присъединява към компанията на други гости. Това, естествено, провокира интереса на Клуни.

„Той пак отиде при нея. Включи се в разговора, който водеха, но отново не получи вниманието, което е свикнал да получава от жените. Тя по никакъв начин не бе впечатлена от него. И когато към края на вечерта й поиска контакти, Амал отказа да му даде“ – споделя източник на списание „Пийпъл“. Клуни, заинтригуван от тайнствената и красива адвокатка, намира начин да се сдобие с телефона и имейла й. Цели три пъти тя му отказва да излязат на вечеря, обяд или просто кафе.

Накрая я убеждава с довода, че ще говорят за хуманитарната му дейност в Дарфур, Судан. На тази първа среща тя разбира, че пред нея не стои просто едно красиво холивудско лице. Намират много общи теми за разговор, защото за нейна изненада Клуни се оказва интелигентен, интересува се от политика, участва в множество хуманитарни мисии в размирни краища по света. За останалото се погрижили прословутият чар и чувство за хумор на Джордж.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР