Кинохитовете на новия сезон

eva.bg 17 September 2014

„Закрилникът“, 26 септември. Последният път, в който Дензъл Уошингтън и режисьорът Антоан Фукоа работеха заедно, бе в „Тренировъчен ден“, който донесе „Оскар“ на актьора. Сега се събират отново в напрегнат криминален трилър.

Лятото свърши, а с него и времето на по-лековатите комедии, екшъни и фентъзита. По правило сериозните филм, които са потенциални Оскарови претенденти, се пускат през есенните и зимни месеци. Така че, ако тази година все още не сте гледали някой качествен и силен филм, сега е времето да наваксате.

Представяме ви заглавията, които ще се завъртят на големия екран през предстоящите месеци. Освен че някои от тях са с категорични претенции за „Оскар“ (което в повечето случаи означава тежки, най-често биографични драми), има и достатъчно продукции за разтоварване – комедии, трилъри, екшъни, фантастики и фентъзита. Основен акцент ще бъдат и продълженията, защото ще гледаме новите части на „Нощ в музея“, „Хобит“, „Игри на глада“, „Шефове гадняри“, „От глупав по-глупав“.

Специално внимание обаче отделете на филмите „Съдията“, „Не казвай сбогом“, „Св. Винсент“, „Интерстелар“, „Игра на кодове“, „Човекът-птица“, Inherent Vice, “Теорията на всичко“, „Ловец на лисици“, Wild и „Ани“. Въпреки че последните шест заглавия ще имат своята премиера по кината у нас чак през януари и февруари (на Запад ще ги покажат още през есента), това са част от филмите, които имат претенции за много номинации в сезона на наградите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР