Моцарт, долче вита и още гурме за душата

Моцартовият фестивал в Правец е възможност за ваканция, съчетаваща пълен релакс със спа удоволствия на фона на великолепна природа и удоволствие от богатата културна програма

Лилия Илиева 20 August 2014

Фестивалът бе открит с постановката „Дон Жуан“, продукция на Русенската опера с утвърдени артисти и ярки млади изпълнители, наложили се и в чужбина

Снимка: Виктор Викторов и Георги Петков

Заслужава си да се преживее така: отсядате в прекрасния Riu Pravets Resort, заобиколен от живописни хълмове, на брега на езерото, до което се чувствате в Швейцария. Гледката от всяка стая е фантастична. Храната в трите ресторанта е неоспоримо вкусна.

Можете да ползвате спортния комплекс с фитнес зала, тенис корт, игрища за футбол, басейн с олимпийски размери, боулинг или да играете голф на игрището, проектирано по подобие на култовото в голф света игрище в Сейнт Ендрюс, Шотландия. В хотела има детски кът, детски басейн, велосипеди под наем.

Спа центърът предлага огромно разнообразие от масажи и процедури. И заедно с всички тези удоволствия за тялото в средата на август за десета година поред на три сцени – откритата пред Riu Pravets Resort, читалище „Заря 1895“ и на площада пред Община Правец, се състоя едно от най-престижните летни културни събития – Моцартовият фестивал.

Започнал от малка бутикова форма и създаден по идеята на оперната прима Христина Ангелакова, тази година фестивалът продължи почти седмица и обхвана различни оперни, балетни, театрални и симфонични продукции, включително и спектакли за деца. Беше реверанс към творчеството на Моцарт, Щраус, Римски-Корсаков, Глук и Микеланджело Буонароти. В афиша бяха включени както световни оперни имена, така и млади открития.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР