Звездите на фестивала в Торонто

Холивуд се стече в канадския град за киномаратона, в програмата на който са включени едни от най-очакваните премиери

eva.bg 10 September 2014

Дженифър Анистън и Джъстин Теру

Снимка: getty images/guliver

Кинофестивалът в Торонто е в разгара си. Тази година в програмата му са включени много силни заглавия, чиито световни премиери ще бъдат именно там. Голяма част от въпросните филми се смятат и за потенциални претенденти за наградите „Оскар“ в началото на следващата година.

Дженифър Анистън представи Cake - лентата, в която е променена до неузнаваемост, без грим, с белег на лицето, занемарен външен вид. Актрисата играе жена, страдаща от хронична болка, която е обсебена от самоубила се нейна позната. И ако има някакъв шанс за „Оскар“, то той ще е може би именно с този филм. За премиерата му Анистън дойде заедно с Джъстин Теру, който обаче не пожела да отговаря на никакви въпроси на журналисти с довода, че вниманието трябва да е насочено само върху половинката му. Дженифър бе избрала класическа черна рокля за червения килим, но бе без сутиен и показа малко повече, отколкото бе нужно.

Вчера за премиерата на друг „Оскаров“ фаворит „Игра на кодове“ в Торонто пристигнаха Кийра Найтли и Бенедикт Къмбърбач. Британският актьор е в ролята на гениален математик, който разбива кода на германците по време на Втората световна война. На пресконференцията Найтли пък разкри, че няма да се снима в петата част на „Карибски пирати“, работата по който ще започне следващата година. А това е голямо разочарование за феновете на сагата.

Джулиан Мур и Робърт Патинсън дойдоха, за да привлекат вниманието върху Maps to the Stars на Кронънбърг. Звездата от „Здрач“ провокира интереса на акредитираните журналисти и покрай последните информации относно любовния му живот. Този път слуховете са, че излиза с британската певица FKA Twigs. Но, както може да се досетите, отказа да коментира това.

Рийз Уидърспун също уважи с присъствието си кинофестивала, за да представи новия си филм Wild. Това е филмът, на който холивудската звезда залага най-много надежди за номинация за най-добра актриса. Играе жена, която решава да измине над 1500 км. пеша. Зад филма стои режисьорът на Dallas Buyers Club. Критиците категорично посочиха за „Оскаров“ претендент и „Ловец на лисици“ с Чанинг Тейтъм в главната роля, който дойде за премиерата на лентата в Торонто. И разказа как обичат да се забавлява семейството му – правейки си денс партита, в които включват и едногодишната им дъщеря. Като много силно заглавие се спряга и „Теория на всичко“, който също бе показан в Торонто с Еди Редмейн в ролята на Стивън Хокинг.

Фестивалът продължава до 14 септември.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР