Между кориците

Непременната, гурманската, криминалната, романтичната и историческата

16 October 2014

Непременната
Давид Фоенкинос „Деликатност“, ИК „Колибри“

В смисъл, непременно я прочетете. Неслучайно е най-продаваната във Франция преди 3 г. Това малко бижу разказва за жена, която мисли сърцето си за мъртво след смъртта на мъжа си. Но не е взела предвид Маркюс – неотличаващия се с нищо, освен че е висок швед, свой колега.

Гурманската
Ричард Морей „На един черпак разстояние“, ИК „Вакон“

Ласе Халстрьом снима по книгата едноименния филм. Хасан е индийско момче с талант на велик готвач, което успява в родината на кулинарния снобизъм – Франция, да спечели 3 звезди Мишлен за ресторанта си. Такива вкусотии къкрят и се пекат по страниците...

Криминалната
Харлан Коубън „Шест години“, ИК „Колибри“

Най-доброто от US стила – динамичен разказ, черен хумор и тип, който носи на тупаник. Не стига, че Джейк Фишър е двуметров мъж, но е и професор по политология с руси къдрици. Той тръгва по следите на изгубената си преди 6 г. любов, по пътя малко го бият, но нищо.

Романтичната
Сара-Кейт Линч „Сватбени пчели“, ИК „Слънце“

Мноого приятна история, която няма да ви разкажем, за да не ви разваляме четенето й. Само ще издадем, че става дума за двама души – тя е своенравна и отглежда пчели на балкона си насред Манхатън, той е шотландец в Ню Йорк. На бас, че накрая ще ви се дояде мед.

Историческата
Сюзън Фрейзър Кинг „Лейди Макбет“, ИК „Еднорог“

Като повечето истински талантливи хора Шекспир е велик манипулатор. Неговата лейди Макбет е потънала в кръв и злодеяния, докато истинската – за която е тази книга – е сложна жена в сложно и жестоко време, воюваща за корона, която смята, че й се полага по право.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР