Почина Оскар де ла Рента

eva.bg 21 October 2014

Последното му ревю, септември 2014

Снимка: getty images/guliver

Легендарният топдизайнер Оскар де ла Рента почина на 82-годишна възраст в дома си в Кент, Кънектикът. Въпреки че все още не се съобщава конкретна причина за смъртта му, по всяка вероятност е свързана с рака, който му откриха през 2006 година. Близките му съобщиха, че си е отишъл „обграден от семейството, приятелите и любимите си кучета“.

Само преди няколко седмици името на Оскар де ла Рента обиколи всички медии, защото сътвори сватбената рокля на Амал Аламудин, която вече е госпожа Клуни. „С Джордж искахме сватбата ни да е романтична и елегантна. Не можех да си представя друг освен Оскар, който да улови това настроение“, коментира Амал. Малко след венчавката Де ла Рента се снима с булката в специална фотосесия за американския Vogue. Той е близък приятел с главната му редакторка Анна Уинтур.

Оскар де ла Рента доби световна популярност след като започна да облича Джаки Кенеди в началото на 60-те. Няколко години по-късно основа и собствения си лейбъл, който над четири десетилетия е сред любимите на всички филмови, музикални и светски знаменитости. Голяма част от първите дами също попълват гардероба си с негови тоалети. Освен Джаки Кенеди, почитатели на Оскар де ла Рента са Нанси Рейгън, Бети Форд, Лора Буш, Мишел Обама, Хилари Клинтън. Няма награди „Оскар“, на които поне дузина топ звезди да не са облечени в негови рокли.

В интервю през юни тази година Оскар де ла Рента заяви: „Единствените сигурни и реални неща в живота са, че се раждаш и умираш. Но ние смятаме, че ще живеем вечно, отказваме да приемем смъртта. А всъщност именно тя ни кара да ценим всеки един ден от живота си.“

Почивай в мир!

1 КОМЕНТАР
1
Цветанка Димова
21 October 2014, 22:50

Почивай в мир!

ТВОЯТ КОМЕНТАР