В дома на Натали Масенет

Architectural Digest гостува в лондонската къща на Натали Масенет, основателката на модния портал Net-a-Porter и председател на British Fashion Council

Елка Влаховска 17 December 2014

За заслугите й за организирането на Британската седмица на модата и популяризирането на британската мода по света, както и за пионерските й усилия да наложи онлайн търговията на дизайнерски модни стоки, Натали е обявена за една от 100-те най-влиятелни жени в света за 2014 г.  

През 2010 г. Натали Масенет продава мажоритарния дял от изключително успешното си бизнес начинание Net-a-Porter на луксозния швейцарски бранд Richemont, оставайки изпълнителен директор, и хвърля око на своя отдавнашна мечта – къщата в Южен Кенсингтън в Лондон, строена през 1880 г. Имението е внимателно реставрирано и Натали се обръща към интериорния дизайнер Майкъл Смит за обзавеждането.

Нейната идея е да притежава светла и бяла къща, която да обитава с двете си дъщери Изабела и Ава и домашните си любимци: кучето Луп и бенгалския котарак Бийн. Майкъл Смит е обаче дългогодишен неин приятел и познава добре вкусовете й. Категорично се противопоставя на Бялата идея за декорация, като заявява: „Няма да правя къщата, където си била, а къщата, в която отиваш“.  

Резултатът е смела комбинация от цветове и стилове с две основни любими помещения – кухнята, която гледа към чудесна градина и библиотеката. Сред книгите и декоративните предмети са разположени и семейните фотографии – едната е на Ман Рей, изобразяваща майката на Натали като бивш модел на Chanel, другата е с Бриджит Бардо и бащата (прес агент на актрисата при първото й турне в Щатите).

Във всички пространства – хол, трапезария, антрета – присъстват като активни акценти предмети на изкуството. Една от любимите антики пък на Натали е оригиналният китайски старинен шкаф във всекидневната.

Мястото й за размисъл и работа е нейният кабинет. Макар и малък, той е идеалното убежище, в което се съсредоточава върху новите си проекти. На стената пред работното й бюро е поп-арт изображение на Кейт Мос - модела, който я вдъхновява. За дома си Натали Масенет обобщава, че не може да си представи по-добро място за живеене.   

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР