Маги Алексиева - Мей

Звездата, която X Factor роди

Лилия Илиева 22 February 2015

Маги Алексиева-Мей е сред финалистите на първия X Factor, заедно с Рафи, Михаела Филева и Прея и е доказателство, че този формат ражда звезди. Малко повече от три години след шоуто Мей е подгрявала Джеси Джей и Джамирокуай, има зад гърба си участие в самостоятелния албум на носителя на две Грамита Пуджи Бел - барабанист на Prince, Al Jarreau, Chaka Khan и Erykah Badu, и миналата година пътува с него като вокал по време на европейското му турне. В момента Пуджи Бел продуцира албума на Маги, който ще излезе в началото на лятото. Паралелно със записите младата певица е на мини-турне в Стокхолм, Естония и Рига, където заедно с китариста Александър Славчев представя соловия им джаз и соул проект по клубове.

Маги е висока, руса (в момента), красива, има самочувствие и хубав глас. Личи си, че прави нещата със замах. Свири на пиано от 5-годишна, завършила е Музикалното училище със саксофон и поп и джаз пеене. Започва да пее в пиано-барове, едва навършила 15. Може да сте я слушали в „Ретро“, My Way, пиано-бара в Изток. Приета е да следва в Калифорния Стейт Юнивърсити в Лос Анджелис. За там я подготвя Шигеми Мацумото – вокална педагожка, работила и с Лучано Павароти. Но младата певица се отказва от ученето в САЩ, защото освен джаз й се налага да учи и оперно пеене.

С барабаниста Пуджи Бел се запознава случайно по време на концерта му в София. Той и пианистът му Боби Спарс я снимат с телефон и после я намират във facebook. Пуджи й праща съобщение: "Търся певица със соулфул глас, ако мислиш, че това си ти, изпрати ми демо!" Маги изпраща. През 2014 г. излиза албумът на Пуджи. Вокалите в него изпълнява Маги. Следва европейско турне. Пианистът в групата на Бел е свирил Earth Wind And Fire, а тромпетистът – с Майкъл Джексън, така че финалистката на X Factor потъва в разказите за световната сцена. Освен от музика, Маги се интересува и от класически балет. Учи балет при Маша Илиева, докато следва в Музикалната академия. Има две сестри и един брат. Влюбчива е, но май не случва на гаджета. Заклева се да спре да им плаща сметките и да е водеща във връзките си.

На 4 април предстои концерта на Маги и групата й Mey & The Band в София Лайф Клуб.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР